Μια πρώτη εικόνα για τον καιρό της 25ης Μαρτίου: Που αναμένονται βροχές και που θα μυρίζει «άνοιξη»

0

 

Μετά από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας που πέρασε με ''ανάμεικτο'' καιρό για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το αμέσως επόμενο τριήμερο, αυτό της 25ης Μαρτίου που δεν αργεί καθόλου να έρθει, αναμένεται να είναι πιο βελτιωμένο, με καλές θερμοκρασίες και λίγες νεφώσεις, χωρίς να λείπουν ωστόσο και οι τοπικές βροχές, που δεν αποκλείεται να εκδηλώνονται και με τη μορφή καταιγίδας κυρίως ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής.

Πιο αναλυτικά,

Το Σάββατο στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι - βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα δυτικά νότιοι - νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, αγγίζοντας τοπικά τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.


Τη Κυριακή, στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα το καιρικό σκηνικό αναμένεται βελτιωμένο, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και από το μεσημέρι στα δυτικά και τα νότια δυτικοί - νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.



Τέλος, τη Δευτέρα, ανήμερα της Εθνικής εορτής, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια και ανατολικά.



Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)