Η άνοιξη μας υποδέχτηκε με χιόνια ακόμα και στην Αττική - Η πορεία του καιρού τις επόμενες ώρες

1

 


Επίσημα στην άνοιξη μπήκε το Βόρειο Ημισφαίριο σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου λίγο μετά τις 05.00, με το καιρικό σκηνικό στη χώρα μας ωστόσο να μη συμβαδίζει και τόσο με την εποχή.

Μετά από ένα χειμώνα που οριακά καταλάβαμε, η επίσημη έναρξη της άνοιξης  δεν φαίνεται να έγινε με τον κατάλληλο τρόπο, καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που απασχολεί τη χώρα μας από εχθές, δίνει τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμα και στα ορεινά της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί, χιονοπτώσεις, αν και ασθενείς, εκδηλώθηκαν στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής χώρας, ενώ τα όποια φαινόμενα σταδιακά θα αρχίσουν να υποχωρούν, με τον καιρό από τις βραδινές ώρες να παρουσιάζει αισθητή βελτίωση.

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 21/03/2024:

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται σχεδόν αίθριος, με τοπικές αραιές νεφώσεις να αναπτύσσονται κατά διαστήματα κυρίως βορειοανατολικά όπου δεν αποκλείεται και να σημειωθούν τοπικές βροχές από νωρίς το απόγευμα.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια και θα φτάσει τους 17 με 18 και κατά τόπους στα κεντρικά και τα νότια ακόμα και τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.




> Για τη περιοχή της Αττικής:
Στην Αττική, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πιθανότητα να αναπτύσσονται κατά διαστήματα λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι μεταβλητοί, θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 3 με 5 Μποφόρ.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου