Η ακρόπολη στο σκοτάδι για την ώρα της Γης - Τι συμβολίζει αυτή η κίνηση

0

Στο σκοτάδι βυθίστηκε η Ακρόπολη αλλά και η Βουλή το βράδυ του Σαββάτου, καθώς η Αθήνα συμμετέχει για 18η συνεχόμενη χρονιά στην ''Ώρα της Γης'' σβήνοντας τα φώτα σε τοπόσημά της.


Τι είναι η ''Ώρα της Γης''
H «Ώρα της Γης» είναι μια παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) μια φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους, τις κοινότητες, τις επιχειρήσεις και τους κρατικούς φορείς, να σβήνουν τoν μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για μια ώρα, από τις 8:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ..

Σύμφωνα με τη WWF, η «Ώρα της Γης» απευθύνει ένα κάλεσμα σε όλους να αφιερώσουν 60 πολύτιμα λεπτά, προκειμένου να υλοποιήσουν απλές, αλλά ουσιαστικές δράσεις που θα ενδυναμώσουν τη σχέση τους με τη φύση. Αυτή η μία ώρα που εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο θα «διαθέσουν» για να συνδεθούν ξανά με τη φύση, σηματοδοτεί και τη μεγαλύτερη ώρα για τον πλανήτη μας.

Στόχος η ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και η εξοικονόμηση ενέργειας, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.


Πότε και πως καθιερώθηκε
Η δράση αυτή ξεκίνησε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007, σε μία εκδήλωση στην οποία έσβησαν τα φώτα. Έκτοτε, έχει εξαπλωθεί και σε αυτήν συμμετέχουν περισσότερες από 7.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε 187 χώρες.

Χαρακτηριστικό της διοργάνωσης είναι η απενεργοποίηση του φωτισμού σε εμβληματικά οικοδομήματα, δρόμους, γέφυρες, λιμάνια και μνημεία των μεγάλων πόλεων και πρωτευουσών που συμμετέχουν, με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται στα σημεία αυτά θαυμάζοντας το σπάνιο αυτό φαινόμενο της συσκότισης και ανάβοντας συμβολικά κεριά και φαναράκια.

Η Ώρα της Γης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 31 Μαρτίου 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στις 7:30 μ.μ., τοπική ώρα.

Τον Οκτώβριο 2007, το Σαν Φρανσίσκο, ακολουθώντας το παράδειγμα του Σίδνεϊ, διοργάνωσε την εκδήλωση “Lights Out” εμπνευσμένη από την Ώρα της Γης. Μετά την επιτυχία της οι διοργανωτές αποφάσισαν να συσπειρωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο τον Μάρτιο του 2008.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)