Οι νοτιάδες επιστρέφουν και φέρνουν μαζί τους Αφρικανική σκόνη και 30αρια - «Καυτές μέρες» η ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη

1

Μετά από ένα καλοκαιρινό διήμερο χωρίς Αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα, η επιστροφή των νοτιάδων από αύριο, Κυριακή, αναμένεται να επαναφέρει τις υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ μέσα στις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας οι θερμοκρασίες δεν αποκλείεται να βρίσκονται ακόμα και 10 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παρακάτω θα δούμε πως αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες, ενώ θα ρίξουμε μια ματιά και στις καιρικές συνθήκες των πρώτων ημερών της νέας εβδομάδας

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Κυριακή, ο καιρός στη χώρα αναμένεται να είναι Γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε αρκετά υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 26 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά ακόμα και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με μικρές συγκεντρώσεις, κυρίως στα δυτικά.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Κυριακή, ο καιρός στο νομό αναμένεται να είναι βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις νωρίς το πρωί αλλά και το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι νότιοι - νοτιοανατολικοί θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 2 με 4 Μποφόρ. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης.


Από τη Δευτέρα μέχρι και τουλάχιστον και τη Τρίτη, μπαίνοντας στο νέο μήνα, το σκηνικό του καιρού αναμένεται να παραμένει ανοιξιάτικο έως και καλοκαιρινό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τη σκόνη να παραμένει σε πιο αυξημένες συγκεντρώσεις και τις θερμοκρασίες να μην αποκλείεται να φτάνουν τοπικά ακόμα και τους 29 -31 βαθμούς Κελσίου!

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου