Νεφώσεις, υψηλές θερμοκρασίες και σημαντική μεταφορά σκόνης θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας τη Τρίτη 26/03

1


Με γενικά βελτιωμένο καιρό γιορτάσαμε σήμερα την 25η Μαρτίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, ενώ αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα μας απασχολήσει ένα πρόσκαιρο κύμα κακοκαιρίας (κυρίως στα δυτικά) με βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, τοπικά ισχυρούς νοτιάδες, αλλά και σημαντική μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

Πιο αναλυτικά,

Αύριο Τρίτη, σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στα Δυτικά και τα Βόρεια και από τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από τη νύχτα οι βροχές θα επεκταθούν και ανατολικότερα. Σποραδικές καταιγίδες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν από το απόγευμα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, ενώ επίσης λίγα χιόνια θα πέσουν στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί έως 5 Μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους - νοτιοανατολικούς 4 με 5 ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο διατηρώντας έτσι τις τιμές σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους ακόμα και τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια, όπου και θα συγκεντρώνεται σε υψηλά επίπεδα.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Στην Αττική, αύριο Τρίτη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με μικρή πιθανότητα για ασθενή και τοπικά φαινόμενα το απόγευμα και το βράδυ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα αγγίζει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 18-20 βαθμούς Κελσίου, ενώ από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι, ευνοώντας τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης και με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 Μποφόρ.

Βελτίωση του καιρού περιμένουμε την Τετάρτη, με αρκετή ηλιοφάνεια, σημαντική νέα άνοδο της θερμοκρασίας, νοτιάδες, αλλά και αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.


Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου