Μάρτιος «ρεκόρ» για ολόκληρη τη χώρα: Πλησίασε τους 33 βαθμούς η θερμοκρασία στη Κρήτη την Τετάρτη - Στα ύψη και η μέση τιμή

0

 

Έναν απολύτως εφιαλτικό χειμώνα περάσαμε φέτος σε ολόκληρη τη χώρα, αφού ο κάθε μήνας έσπαγε όλα τα αρνητικά ρεκόρ ο ένας μετά τον άλλον. Και ενώ μπορεί αυτό να μας ωφέλησε σε θέμα οικονομίας (μικρότερη κατανάλωση σε θέρμανση), ωστόσο οι, αλλεπάλληλα, αυξημένες μέσες θερμοκρασιακές τιμές, μόνο καλό δεν προκάλεσαν στο περιβάλλον και στο κλίμα μας.

Μετά τα δύο διαδοχικά ρεκόρ του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου σε θέματα θερμοκρασίας, έτοιμος για νέο ρεκόρ είναι και ο Μάρτιος, με τα στοιχεία, τουλάχιστον στη χώρα μας, να δίνουν ρεκόρ ακόμα και 20ετίας. 

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με τις μέγιστες τιμές, η Κρήτη, πρωταθλήτρια, εχθές Τετάρτη έσπασε ρεκόρ 14ων ετών με θερμοκρασίες που πλησίασαν ακόμα και τους 33 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το meteo.gr και τις παρατηρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη 27/03/2024 έφτασε στους 32.6 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης. Η τιμή αυτή καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στον Αλικιανό Χανίων και είναι η υψηλότερη από το 2010, χρονιά στην οπoία ήδη λειτουργούσαν αρκετοί σταθμοί του meteo.gr στην Κρήτη. Οι αμέσως προηγούμενες μέγιστες τιμές στο νησί ήταν 30.1 βαθμοί σε Φαλάσαρνα και Βρύσες Χανίων στις 31/03/2010. 

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες την Τετάρτη 27/03.


Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)