Με σκόνη, αρκετή ηλιοφάνεια και... 27άρια θα φτάσουμε στα τέλη της εβδομάδας - Ιστορικά υψηλές οι θερμοκρασίες για την εποχή

0

Ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχές σημειώνονται αυτή τη στιγμή στη Δυτική και Βόρεια χώρα,  ενώ επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από απόψε το βράδυ και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μάλιστα από το ύψος της Κεντρικής Στερεάς και βορειότερα. Τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει τις πρωινές ώρες της Τετάρτης καθώς τα μόνα που θα χαρακτηρίζουν τον καιρό αύριο θα είναι οι έντονοι Νοτιάδες παρουσία Αφρικανικής σκόνης, αλλά και οι ανεβασμένες θερμοκρασίες που θα αγγίζουν ακόμα και τους 26 βαθμούς. Την Πέμπτη θα υπάρξει άλλη μια σύντομη μεταβολή με βροχές και καταιγίδες τα ξημερώματα στα ΒΔ με τους ανέμους στο Ιόνιο να στρέφονται σε Βόρειους και να ρίχνουν τον υδράργυρο στα Δυτικά περίπου 4 βαθμούς. 

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Τετάρτη 28/3/2024:  
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη Κεντρική και Βόρεια χώρα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και από τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται ασθενή φαινόμενα που στα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν σχετικά γρήγορα. Στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειώνονται τοπικά ασθενείς βροχές με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σε Στερεά και Πελοπόννησο. 
Οι άνεμοι ΝΑ θα πνέουν στο Αιγαίο 3 με 5 και στα Ανατολικά έως 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο ίδιας διεύθυνσης θα πνέουν 5 με 7 Μποφόρ με γενική ενίσχυση και στα δύο πελάγη από το απόγευμα ευνοώντας οι μετεωρολογικές συνθήκες και την αυξημένη συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης.
Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 5 έως 18°C, ενώ στα Κεντρικά, τα Νότια και την Κρήτη από 8 έως 25 και τοπικά 26 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου, του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς, ενώ στου Βορείου Αιγαίου δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 17 με 19°C.



Για τη περιοχή της Αττικής:
Στην Αττική, αύριο Τετάρτη, προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες πιθανές τοπικές νεφώσεις κυρίως νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία σε εντυπωσιακή άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου (δεν αποκλείεται να σημειωθούν και λίγο υψηλότερες τιμές), ενώ οι άνεμοι νότιοι - νοτιοανατολικοί, θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 3 με 5 Μποφόρ. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης.


Για Πέμπτη 29/03/2024:
Μια σύντομη διαταραχή προς τα ξημερώματα της Πέμπτης θα επηρεάσει τη χώρα μας από τα ΒΔ με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κέρκυρα και την Ήπειρο, ενώ ασθενείς βροχές θα σημειώνονται κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, της Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις, ενώ δεν αποκλείεται να βρέξει λίγο αργότερα τοπικά στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη καθώς επίσης στην Αττική και τη Νότια Εύβοια. Όσο πλησιάζουμε προς το μεσημέρι η συννεφιά θα σπάει και ο καιρός θα βελτιώνεται, ενώ στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις που θα δώσουν βροχές ασθενείς έως μέτριας έντασης στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν από Νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά οι ριπές έως 8 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε Δ-ΒΔ πνέοντας 3 με 5 και στα Νότια έως 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια περίπου από 7 έως 20°C, στα Κεντρικά από 9 έως 23 και στα Νότια από 10 έως 26 βαθμούς. Στα Δυτικά και στα νησιά του Ιονίου θα σημειώσει πτώση, αφού δεν θα ξεπερνά τους 16 με 17 βαθμούς, ενώ στου Αιγαίο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 17 με 19 και Νοτιότερα στην Κρήτη ακόμη και τους 21 με 22°C.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Πέμπτη, το σκηνικό του καιρού στο νομό δεν αναμένεται να παρουσιάσει κάποια σημαντική μεταβολή, καθώς προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία σε υψηλά, για την εποχή, επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι νότιοι - νοτιοανατολικοί θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 2-3 με  Μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση από το απόγευμα. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης.

Την Παρασκευή ο καιρός φαίνεται πως θα είναι βελτιωμένος σε ολόκληρη τη χώρα, αφού θα επικρατεί ηλιοφάνεια με ασθενείς ανέμους και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. 

Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων. 

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας / Μ. Τζανακάκης 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)