Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Βελτιωμένο το καιρικό σκηνικό σε ολόκληρη τη χώρα - Που θα φτάσει ο υδράργυρος

0

Με γενικά ήπιο καιρό θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας, ενώ στα Κεντρικά και τα Βόρεια δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως το Σάββατο, χωρίς κάποια αξιόλογη σημασία. Στα υπόλοιπα μέρη ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις, ενώ την Κυριακή θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τους ανέμους να πνέουν με ασθενή έως μέτρια ένταση και την θερμοκρασία να ανεβαίνει σε υψηλότερες για την εποχή τιμές, φτάνοντας τοπικά ακόμη και τους 20°C.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Σάββατο 09/3/2024:  
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατούν στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια, οι οποίες θα δώσουν βροχές τοπικού χαρακτήρα στο Ιόνιο, την Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και πιο πολύ στην Ήπειρο και τη Μακεδονία, ενώ λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά περίπου πάνω από τα 1500-1700 μέτρα. Μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές τις πρωινές και απογευματινές ώρες υπάρχει επίσης και στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ΒΑ ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ και στα ΝΑ μέτριοι 4 με 5, ενώ στο Ιόνιο θα είναι Νότιοι μέτριοι 3 με 5 Μποφόρ, ευνοώντας οι μετεωρολογικές συνθήκες και τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στα Δυτικά. 
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στα Βόρεια περίπου από -3 έως 12°C, στα Κεντρικά από -1 έως 16 και στα Νότια από 2 έως 15 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 15 βαθμούς, καθώς στου Αιγαίου θα αγγίξει στο Νότιο πέλαγος τους 16 με 17, στο Κεντρικό τους 13 με 15, ενώ στο Βόρειο ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12°C.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Στην Αττική αύριο Σάββατο ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, ενώ παροδικές νεφώσεις αναμένεται να αναπτυχθούν προς το μεσημέρι δίνοντας ίσως τοπικές ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας στα Βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε ανοιξιάτικα επίπεδα για ακόμα μια μέρα, με τον υδράργυρο εντός του λεκανοπεδίου να κυμαίνεται από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1 με 2 Μποφόρ και στα Ανατολικά Β-ΒΑ 3 με 4 Μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε Α-ΝΑ με την ίδια ένταση.

Για Κυριακή 10/03/2024:
Αυξημένες νεφώσεις θα υπάρχουν αρχικά στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά, που ίσως δώσουν μέχρι το μεσημέρι τοπικά ασθενείς βροχές στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και οι οποίες αργότερα θα διαλυθούν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ και στα ΝΑ μέτριοι 4 με 5, ενώ στο Ιόνιο θα είναι Νότιοι πνέοντας 5 με 6 Μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα Βόρεια από -1 έως 14 βαθμούς, στα Κεντρικά από 0 έως 17 με 18 και στα Νότια από 3 έως 16°C. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 16 βαθμούς, καθώς στου Αιγαίου θα φτάσει στο Νότιο πέλαγος τους 17 με 19, στο Κεντρικό τους 15 με 16, ενώ στο Βόρειο ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 13°C.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Κυριακή στην Αττική το καιρικό σκηνικό αναμένεται να είναι βελτιωμένο, με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου ακόμη τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, καθώς οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς που από το μεσημέρι θα ενισχυθούν λίγο πνέοντας από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.

Από την επόμενη εβδομάδα όμως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περιμένουμε κακοκαιρία από τα ΒΔ με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα πολύ ορεινά, ενώ ισχυροί έως θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιάδες στα πελάγη μας φτάνοντας ακόμη και τα 8 με 9 Μποφόρ ευνοώντας μάλιστα τη μεταφορά υψηλότερων συγκεντρώσεων  Αφρικανής σκόνης και ανεβάζοντας περαιτέρω τη θερμοκρασία. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)