Ο καιρός τις επόμενες ημέρες: Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα - Ενισχυμένοι βοριάδες και τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και τα νότια μέχρι το τέλος της εβδομάδας

1

Με ανοιξιάτικες συνθήκες κύλησε το πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη για τη χώρα μας, με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις αλλά και θερμοκρασιακές τιμές που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσαν ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται πως άλλαξαν σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, με το καιρικό σκηνικό να παρουσιάζει ''φθινοπωρινή'' μεταβολή με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, χωρίς όμως να παρατηρείτε και κάποια ιδιαίτερη μεταβολή στις ήδη υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες. 

Παρακάτω, θα δούμε αναλυτικά πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός στη χώρα μας το επόμενο διάστημα -μέχρι και το τέλος της εβδομάδας-, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα παραμένει τοπικά άστατος, με επιπλέον σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τοπικά φαινόμενα που ενδεχομένως να απασχολούν περισσότερο περιοχές που βρίσκονται στα ανατολικά και τα νότια τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, 

Για αύριο Τετάρτη 14/02/2024
Αύριο Τετάρτη, περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου, την Εύβοια και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ενώ επίσης στα δυτικά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση φτάνοντας στα ανατολικά και βόρεια τους 13-16 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά και νότια τους 15-17 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση κοντά στα 4 - 6 και στα πελάγη τοπικά ακόμα και 7 μποφόρ.

Για Πέμπτη 15/02/2024
Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή αλλά περαιτέρω πτώση, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά στα βόρεια τους 12-13 βαθμούς και στα υπόλοιπα τμήματα τους 14-16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 - 5, στα ανατολικά 4 - 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ.

Για Παρασκευή 16/02/2024
Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε από τη Παρασκευή, καθώς στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 - 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 - 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

> Αναλυτικά για τη περιοχή της Αττικής

Για αύριο Τετάρτη 14/02/2024
Στην Αττική αύριο Τετάρτη το σκηνικό του καιρού αναμένεται να είναι γενικά άστατο, με νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες από το μεσημέρι -κυρίως- και μετά. Δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν ασθενούς - μέτριας έντασης φαινόμενα στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση, δεν θα ξεπερνάει κατά τη διάρκεια της ημέρας τους 13-15 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι, με ένταση που δεν αποκλείεται να αγγίζει τοπικά ακόμα και τα 7 Μποφόρ.


Για Πέμπτη 15/02/2024
Τη Πέμπτη, ο καιρός στο νομό αναμένεται να κινείται σε γενικές γραμμές σε παρόμοια πλαίσια, με αρκετές νεφώσεις και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν ασθενούς - μέτριας έντασης φαινόμενα στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, δεν θα ξεπερνάει κατά τη διάρκεια της ημέρας τους 11-13 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 4-6 Μποφόρ.

Με αρκετές νεφώσεις και τοπικά διαστήματα με ηλιοφάνεια περιμένουμε να φτάσουμε μέχρι και το Σάββατο για την Αττική, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας να περιμένουμε από τη Παρασκευή.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου