Ο καιρός τις επόμενες ημέρες: Βροχές και τοπικές καταιγίδες το επόμενο διήμερο - Τι περιμένουμε στην Αττική

1

 

Με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, λίγες διάσπαρτες βροχές αλλά και καλές για την εποχή θερμοκρασίες ξεκίνησε η νέα εβδομάδα για μεγάλο τμήμα της χώρας, ενώ σήμερα Τρίτη, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές στα κεντρικά και δυτικά κυρίως τμήματα της χώρας, ενώ στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο πρόκειται να εκδηλωθούν μέσα στην υπόλοιπη μέρα και μεμονωμένες καταιγίδες.

Παρακάτω θα δούμε πως αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού στη χώρα την υπόλοιπη εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από αύριο Τετάρτη, περιμένουμε μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα Δυτικά και Νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν σε πολύ ορεινές περιοχές με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση.
 
Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Τετάρτη 21/02/2024: 
Από τα ξημερώματα περιμένουμε έντονες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου(πλην της Κέρκυρας), την Δυτική Στερεά και τη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, όπου μέσα στη μέρα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, ενώ με πιο ήπια ένταση θα εκδηλωθούν στην υπόλοιπη Στερεά και την Κρήτη. Βροχές μέτριας έντασης θα σημειωθούν και στη Θεσσαλία, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα υπάρχουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών στη Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία, την Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν, επίσης, σε μεγάλα υψόμετρα της Θεσσαλίας και της Στερεάς, ενώ πιο πυκνές θα είναι στην Πελοπόννησο περίπου από τα 1400 μέτρα, πρόσκαιρα ίσως και λίγο χαμηλότερα λόγω της έντασής τους. Τα φαινόμενα φαίνεται πως θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν στα Νότια από το βράδυ.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Β-ΒΑ ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 Μποφόρ, καθώς στο Ιόνιο θα είναι ασθενείς μεταβλητοί 1 με 2 Μποφόρ, ενώ στα Νότια θα πνέουν Α-ΒΑ 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στα Βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -1 έως 13°C, στα Κεντρικά από 2 έως 16, ενώ στα Νότια από 3 έως 14 και τοπικά στην Κρήτη 15°C. Στα νησιά του Κεντρικού και Βορείου Ιονίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 15 βαθμούς σε Λευκάδα και Κέρκυρα, ενώ στου υπόλοιπου δεν θα ξεπεράσει τους 12°C σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Στα νησιά του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς, και νοτιότερα στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 14 με 15 και τοπικά τους 16°C.

Για τη Πέμπτη 22/02/2024:
Τοπικές βροχές ασθενείς έντασης θα εντοπίζονται τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες στη Νότια χώρα με γρήγορη βελτίωση στις Κυκλάδες, ενώ θα συνεχίσουν να σημειώνονται κατά περιόδους σε Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου(πλην της Κέρκυρας). Βροχές μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν επίσης και στην Κρήτη από το απόγευμα, ενώ τα χιόνια γενικά θα περιορίζονται στις βουνοκορφές των προαναφερθέντων περιοχών περίπου πάνω από τα 2000 μέτρα. Στα υπόλοιπα τμήματα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι αρχικά ασθενείς 1 με 2 Μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το απόγευμα σε Νότιους που δεν θα ξεπερνούν τα 4 Μποφόρ στο Βόρειο πέλαγος, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά Α-ΝΑ 2 με 4 Μποφόρ, όπου αργότερα θα στραφούν σε Νότιους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια περίπου από -2 έως 13 και τοπικά 14°C, στα Κεντρικά από -2 έως 16 και στα Νότια από 4 έως 15°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς και νοτιότερα θα αγγίξει τους 16 με 17, ενώ στου Βορείου  Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 14°C. 

Από την Παρασκευή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες στη Δυτική, Νότια και Ανατολική χώρα με τους Νότιους ανέμους να ενισχύονται περαιτέρω μεταφέροντας στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες Αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα Νότια, και ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων.


> Αναλυτικά για τη περιοχή της Αττικής:

Για αύριο Τετάρτη 21/02/2024:
Αύριο Τετάρτη, ο καιρός στην Αττική αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές άστατος, με τοπικά διαστήματα ηλιοφάνειας νωρίς το πρωί και νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι θα πυκνώσουν, χωρίς να αποκλείεται να δώσουν κάποια τοπικά φαινόμενα κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 14-16 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι, βόρειας διεύθυνσης, δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 3-5 Μποφόρ.

Για τη Πέμπτη 22/02/2024
Τη Πέμπτη, το καιρικό σκηνικό στο νομό αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, με λίγη ηλιοφάνεια αλλά και παροδικά αυξημένες νεφώσεις ιδιαίτερα από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 13-15 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι, μεταβλητής διεύθυνσης, δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 2-4 Μποφόρ.

Με σχετικά βελτιωμένο καιρό αναμένεται να κυλήσει ο καιρός τη νέα εβδομάδα στην Αττική, με τα τελευταία στοιχεία να δίνουν λίγες νεφώσεις, ηλιοφάνεια αλλά και θερμοκρασιακές τιμές κοντά στους 15-17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας / Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου