Ο καιρός τις επόμενες ημέρες: Νεφώσεις με τοπικά φαινόμενα στη χώρα τη Τετάρτη - Νέο κύμα κακοκαιρίας από τη Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες

0


Με βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας ξεκίνησε η νέα εβδομάδα για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ σήμερα Τρίτη στα δυτικά είχαμε αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Παρακάτω, θα δούμε αναλυτικά πως αναμένεται να εξελιχθεί ο καιρός στη χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται πως περιμένουμε νεφώσεις με τοπικά φαινόμενα τη Τετάρτη, ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να φέρει μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τοπικά ισχυρά φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, 

Για αύριο Τετάρτη 28/02/2024:
Αύριο Τετάρτη, σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Τοπικές βροχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες αλλά και την Κρήτη. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τμήματα κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη ενώ πιθανός είναι και ο σχηματισμός ομίχλης.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, όπου φτάνοντας κατά τόπους ακόμα και τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.




Για τη περιοχή της Αττικής:
Στην Αττική αύριο Τετάρτη, το καιρικό σκηνικό αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές άστατο, με νεφώσεις -παροδικά αυξημένες- και πιθανά φαινόμενα ασθενούς έως και μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, δεν αποκλείεται να αγγίζει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 17-19 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι ανατολικοί - νοτιοανατολικοί, δεν θα ξεπερνούν σε ένταση τα 3-5 Μποφόρ.


Για τη Πέμπτη 29/02/2024:
Τη Πέμπτη, στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές που από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν με αυξημένες πιθανότητες να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα και μετά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στο Ιόνιο δεν αποκλείεται να είναι ισχυρά. Τοπικά περιορισμένη φαίνεται πως θα είναι η ορατότητα στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοούν και τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 Μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στα νότια πελάγη από το απόγευμα 7 - 8 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 19 με 20 και κατά τόπους ακόμα και τους 21 βαθμούς Κελσίου.




Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Πέμπτη, το σκηνικό του καιρού στο νομό φαίνεται πως δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα από αυτό της Τετάρτης, καθώς περιμένουμε νεφώσεις -παροδικά αυξημένες- και πιθανά φαινόμενα ασθενούς έως και μέτριας έντασης κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία σε παρόμοια - υψηλά επίπεδα, δεν αποκλείεται να αγγίζει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 17-19 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι ανατολικοί - νοτιοανατολικοί, θα πνέουν κατά τόπους ενισχυμένοι, με ένταση που θα αγγίζει ακόμα και τα  5-6 Μποφόρ.


Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα τη Παρασκευή, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας. Χιονοπτώσεις πιθανώς να σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά, συνέπεια της μικρής αλλά πρόσκαιρης πτώσης της θερμοκρασίας.


Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)