Πιθανό πέρασμα ισχυρών καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας την ερχόμενη Κυριακή

0

Με τοπικά φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της δυτικής χώρας κυλάει σήμερα η Τετάρτη, ενώ από τις επόμενες ώρες, κατά βάση ήπιες βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται και ανατολικότερα, με ψιχάλες να έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν ακόμα και στη περιοχή της Αττικής (κυρίως στα βόρεια). 

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει να δούμε πως αναμένεται να εξελιχθεί ωστόσο ένα νέο σύστημα από την Ιταλία που περιμένουμε να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ένα σημαντικό πέρασμα βροχοπτώσεων αλλά και καταιγίδων από το μεσημέρι της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από τα μετεωρολογικά μοντέλα, βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία αναμένεται να ξεκινήσει να επηρεάζει περιοχές, αρχικά της δυτικής και εν συνεχεία και της ανατολικότερης, χώρας, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Παρόλα αυτά, ο υδράργυρος δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή.

Τα πρώτα φαινόμενα περιμένουμε πως θα αρχίσουν να απασχολούν τα δυτικά μας από αργά το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ από νωρίς το βράδυ, τοπικά ισχυρές βροχές δεν αποκλείεται να εκδηλώνονται ακόμα και στην Αττική.

Παρακάτω βλέπουμε πως φαίνεται αυτό το ''πέρασμα'' της πιθανής - επερχόμενης κακοκαιρίας μέσα από το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο GFS:




Μένει φυσικά να δούμε αν τα στοιχεία αυτά εξακολουθούν να ισχύουν και τις επόμενες ώρες. Για όλα τα νεότερα θα σας κρατάμε ενήμερους με νεότερες προγνώσεις.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)