Με λασποβροχές και χαμηλές θερμοκρασίες ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα του Φλεβάρη - Η πορεία του καιρού τις επόμενες ώρες

0

 

Με βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες αλλά και μεταφορά σκόνης ξεκίνησε η νέα εβδομάδα για τη χώρα μας, με τον υδράργυρο επίσης να παρουσιάζει μικρή πτώση ιδιαίτερα στα βόρεια και τα ανατολικά. Πάμε να δούμε αναλυτικά πως αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιο έντονες σε Κεντρική Στερεά, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες, όλα τα Αν. προσήνεμα, Χαλκιδική και νησιά Αν. Αιγαίου, ενώ πιο ήπια είναι τα φαινόμενα σε Ήπειρο και Μακεδονία. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες με περισσότερη έμφαση τα Νότια, αφού δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. Στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, ενώ σύντομη βελτίωση θα παρουσιάσει από τα Δυτικά προς τις μεσημεριανές ώρες. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται επίσης σε υψόμετρα περίπου άνω των 1700-1800 μέτρων, ενώ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές προς τις βραδινές ώρες όπου και θα περιοριστούν στα Νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Ν-ΝΑ 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ, οι οποίοι αργότερα από το απόγευμα θα στραφούν σε Ανατολικούς παρουσιάζοντας σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο στρεφόμενοι βαθμιαία σε Β-ΒΔ θα πνέουν 6 με 8 Μποφόρ και στο Νότιο πέλαγος οι ριπές ακόμη και τα 9 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. 

Η θερμοκρασία στα Βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς, ενώ στα Κεντρικά και Νότια δεν θα ξεπεράσει τους 15 και τοπικά 16°C. Στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 16 με 17, ενώ στις Κυκλάδες και στου υπολοίπου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 15 με 16 βαθμούς.






Στην Αττική, το σκηνικό του καιρού σήμερα Δευτέρα αναμένεται να είναι άστατο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με νεφώσεις, τοπικά ισχυρές βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες. Πιο συγκεκριμένα, οι βροχοπτώσεις που επηρεάζουν το νομό από νωρίς τα ξημερώματα, θα συνεχίσουν με εξάρσεις και υφέσεις μέχρι και νωρίς το απόγευμα όπου και θα περιοριστούν. Δεν αποκλείονται κατά τόπους να εκδηλώνονται και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 14-16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι αρχικά ανατολικοί -νοτιοανατολικοί και σταδιακά από το μεσημέρι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει κατά τόπους τα 5-6 Μποφόρ.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας / Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)