Με αλκυονίδες μέρες θα κυλήσει η νέα εβδομάδα - Σε υψηλά επίπεδα ο υδράργυρος και ηλιοφάνεια στη χώρα μας

0

 

Με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και ήπιες θερμοκρασίες έφτασε στο τέλος της η τελευταία ημέρα της εβδομάδας στη χώρα μας, με τα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να δείχνουν πως πλέον έχουμε μπει σε περίοδο μακράς καλοκαιρίας, αφού από αύριο και την υπόλοιπη τουλάχιστον εβδομάδα θα υποδεχτούμε επίσημα τις γνωστές Αλκυονίδες ημέρες, οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από ηλιόλουστες ημέρες, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες αγγίζοντας ακόμη και τους 22°C.

 
Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Δευτέρα 05/02/2024: 
Αίθριος θα είναι ο ουρανός σε ολόκληρη τη χώρα με μόνο λίγες νεφώσεις στα Δυτικά και τα Νότια κυρίως το πρωί. Τις πρωινές ώρες στα Βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Δ-ΝΔ 2 με 3 και στα Νότια έως 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ΒΔ 3 με 4 και στα Νότια έως 5 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία, σε περεταίρω άνοδο, θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά από -1 έως 16 και τοπικά 17°C, ενώ στα Κεντρικά και Νότια η μέγιστη θα αγγίξει τους 19 με 20°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς, και νοτιότερα τους 17 με 18°C.

Για Τρίτη 06/02/2024:
Ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες στα Δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα Βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις 2 με 3 Μποφόρ, ενώ στα Νότια θα είναι Δυτικοί φτάνοντας τα 6 με 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν Δ-ΝΔ 2 με 3 και στα Νότια έως 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο στα Βόρεια και θα κυμανθεί περίπου από 3 έως 19°C, ενώ στα Κεντρικά και Νότια θα αγγίξει τους 21 με 22°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου θα φτάσει τους 16 με 17°C και νοτιότερα τους 18 με 20°C. 

Στο ίδιο περίπου μοτίβο θα συνεχίσει ο καιρός και την Τετάρτη με λίγες περισσότερες νεφώσεις στα Δυτικά, τα Νότια και Ανατολικά, με τους ανέμους να παραμένουν στην ίδια ένταση και τη θερμοκρασία σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων των επόμενων ημερών.

> Αναλυτικά για τη περιοχή της Αττικής:

Για αύριο Δευτέρα 05/02/2024:
Αύριο Δευτέρα, ο καιρός στην Αττική αναμένεται να είναι αίθριος. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 18-20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, δυτικοί - βορειοδυτικοί, δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 3-4 Μποφόρ.

Για την Τρίτη 06/02/2024:
Βελτιωμένο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού στη πρωτεύουσα και τη Τρίτη, με τον ήλιο να κυριαρχεί στον ουρανό για ολόκληρη την ημέρα. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα εξακολουθεί να φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 18-20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, μεταβλητής διεύθυνσης, δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 2-4 Μποφόρ.

Με ανοιξιάτικο σκηνικό φαίνεται πως θα κυλήσει η νέα εβδομάδα μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα της, με αρκετή ηλιοφάνεια, ήπιους ανέμους και θερμοκρασίες που θα αγγίζουν ή ακόμα και θα ξεπερνούν τους 20 βαθμούς Κελσίου.
Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας / Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)