Ανοιξιάτικο το σκηνικό του καιρού στην Αττική το επόμενο διήμερο - Με άστατο καιρό θα αποχαιρετήσουμε τον Φλεβάρη

0

 

Βελτιωμένο αναμένεται να είναι, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το καιρικό σκηνικό στην Αττική το επόμενο διήμερο (Παρασκευή - Σάββατο), με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και με άνοδο της θερμοκρασίας, που δεν αποκλείεται τοπικά να αγγίζει ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή, ο καιρός σε ολόκληρο το νομό αναμένεται να είναι βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 17-19 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται τοπικά να σημειωθούν και 20άρια. Οι άνεμοι νότιοι, θα πνέουν γενικά ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει κατά τόπους τα 3-4 Μποφόρ.

Παρασκευή μεσημέρι

Σάββατο μεσημέρι

Παρόμοιο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο, ενώ από το πρωί της Κυριακής, ο καιρός στη χώρα αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική μεταβολή από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και τη Δευτέρα. Από το κύμα αυτό, όπως σας είχαμε ενημερώσει, φαίνεται πως θα επηρεαστεί σημαντικά και η περιοχή της Αττικής, με τοπικά έντονα φαινόμενα από το βράδυ της Κυριακής έως και νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Παρόλα αυτά η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική μεταβολή, ενώ επίσης οι άνεμοι θα παραμένουν ήπιοι.





Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού μέχρι και το τέλος του μήνα, όλα τα τελευταία στοιχεία, θέλουν μια άστατη ''τελευταία εβδομάδα'', με απανωτά κύματα κακοκαιρίας που θα φέρνουν τοπικά ισχυρά φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)