O καιρός το Σαββατοκύριακο: Πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο - Εκ νέου βελτίωση του καιρού από τη Κυριακή

0

 


Με αρκετή ηλιοφάνεια καθώς και άνοδο της θερμοκρασίας φτάσαμε στα τέλη της εβδομάδας για τη χώρα μας, ωστόσο μια μικρή αλλά σύντομη διαταραχή ξεκίνησε να επηρεάζει τη χώρα μας από εχθές το απόγευμα με τοπικά ασθενείς βροχές στη Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία και τη Χαλκιδική, καθώς και λίγα χιόνια στα αντίστοιχα ορεινά πάνω από τα 800-1000 μέτρα. Νωρίτερα, τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, τα φαινόμενα μετατοπίστηκαν Νοτιοδυτικά επηρεάζοντας το Βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες και την Εύβοια με βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά που θα συνεχίσουν να μας απασχολούν έως το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός με εξαίρεση τη Κρήτη που και εκεί ίσως υπάρξουν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα Βόρεια και Ανατολικά με τους ανέμους να πνέουν με ασθενείς έως μέτρια ένταση στο μεγαλύτερο σύνολο της χώρας μας. 

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Σάββατο 03/02/2024: 
Τοπικά ασθενείς βροχές θα σημειώνονται από τα ξημερώματα στο Βόρειο Αιγαίο, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ορεινά της Χαλκιδικής περίπου από τα 900-1000 μέτρα και της Εύβοιας από τα 1100-1200 έως το μεσημέρι. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στα βόρεια παράκτια της Κρήτης, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της πάνω από τα 1500-1600 μέτρα από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα θα κυριαρχεί ηλιοφάνεια με μόνο λίγες νεφώσεις στην Πελοπόννησο, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες στα Κεντρικά και Βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ΝΑ έως 6 με 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο θα είναι αρχικά μεταβλητοί 1 με 2 Μποφόρ που αργότερα θα στραφούν Β-ΒΔ πνέοντας 3 με 4 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά από -5 έως 10°C, στα Κεντρικά από -2 και έως 11 και τοπικά 12°C και στα Νότια από 2 έως 13 με 14°C. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 13 με 14 βαθμούς, ενώ στου Αιγαίου θα παρουσιάσει πτώση, αφού δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 12°C και βορειότερα τους 9 με 10, με εξαίρεση τα Νότια που και εκεί θα αγγίξει τους 13 με 14 και στα Δωδεκάνησα τους 15°C.

Για αύριο Κυριακή 04/02/2024:
Ηλιοφάνεια θα επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στη Θράκη, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη που γρήγορα θα διαλυθούν. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα Βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων 3 με 4 Μποφόρ με εξαίρεση τα Νότια που εκεί θα πνέουν Δυτικοί 5 με 6, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ΒΔ 3 με 4 και στα Νότια έως 5 με 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες και θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από -2 έως 13°C, ενώ στα Κεντρικά και Νότια θα αγγίξει τους 15 με 16°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου θα φτάσει τους 14 με 15°C και βορειότερα τους 11 με 13, ενώ ταυτόχρονα στα Δωδεκάνησα θα αγγίξει τους 16 βαθμούς. 

Τέλος, μπαίνοντας στην επόμενη εβδομάδα ο καιρός, δεν φαίνεται να παρουσιάζει ιδιαίτερη μεταβολή από πλευράς φαινομένων, καθώς θα έχουμε περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας και ασθενείς έως μέτριους Νότιους ανέμους στα πελάγη μας. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων των επόμενων ημερών.

> Αναλυτικά για τη περιοχή της Αττικής:

Για σήμερα Σάββατο 03/02/2024:
Σήμερα Σάββατο, ο καιρός στην περιοχή της Αττικής αναμένεται να είναι γενικά ηλιόλουστος για το μεγαλύτερο μέρος του νομού, με λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις κυρίως μέχρι και το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 11-13 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-5 Μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 04/02/2024:
Αύριο Κυριακή, ο καιρός στο σύνολο του νομού αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια καθώς και λίγες τοπικές νεφώσεις, πυκνότερες στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 14-16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι μεταβλητοί, θα πνέουν ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 Μποφόρ.

Με βελτιωμένο, ανοιξιάτικο καιρικό σκηνικό αναμένεται να ξεκινήσει η νέα εβδομάδα, με αρκετή ηλιοφάνεια και υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας / Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)