Ο καιρός τις επόμενες ημέρες: Παραμένει βελτιωμένο το καιρικό σκηνικό στη χώρα τις επόμενες ημέρες - Που θα φτάσουν οι θερμοκρασίες

1

Με βελτιωμένο και ηλιόλουστο καιρό μπήκαμε στη πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, όλα δείχνουν πως η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών στη χώρα μας θα διατηρηθεί και αύριο Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη περιμένουμε μικρή μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στα Δυτικά, τα Νότια και Ανατολικά με βελτίωση την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί με τη θερμοκρασία να μην αλλάζει σημαντικά και να παραμένει σε υψηλές για την εποχή τιμές.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Τετάρτη 07/02/2024: 
Ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι κατά βάση αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας προβλέπονται λίγες αραιές νεφώσεις που στα Δυτικά τμήματα, τη Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι πρόσκαιρα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα Δυτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 5 και στα Νότια οι ριπές έως 6 με 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι αρχικά μεταβλητοί που βαθμιαία θα στραφούν σε Νότιους 3 με 5 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά από 0 έως 17°C, στα Κεντρικά από 2 έως 19 και τοπικά 20 και στα Νότια από 7 έως 17 με 18°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς, και νοτιότερα τους 17 με 18°C.

Για Πέμπτη 08/02/2024:
Ο καιρός στη χώρα μας θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, με εξαίρεση όμως τα Δυτικά όπου εκεί θα είναι πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες τοπικά ασθενείς βροχές στα νησιά του Ιονίου, την Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Αργότερα από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν επίσης σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 5 και στα Νότια οι ριπές έως 6 με 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και στα Νότια Δυτικοί έως 5 με 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια περίπου από 0 έως 15°C, στα Κεντρικά από 2 έως 17 με 18 και στα Νότια από 7 έως 19°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου θα φτάσει τους 15 με 16°C και νοτιότερα τους 17 με 18°C. 

Για Παρασκευή 09/02/2024:
Ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειώνονται τα ξημερώματα και νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα, οι οποίες φαίνεται να εξασθενούν και να σταματούν τελείως από το μεσημέρι. Παράλληλα στα υπόλοιπα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις στα Δυτικά και τα Βόρεια, ενώ η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη με πιθανότητα σχηματισμού τοπικών ομιχλών.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν και θα πνέουν Νότιοι 2 με 3 και στα Ανατολικά έως 4 Μποφόρ, ενώ στα Νότια θα είναι Δυτικοί μέχρι 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα είναι αρχικά μεταβλητοί που βαθμιαία θα στραφούν σε Νότιους 3 με 5 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αφού στα Βόρεια θα αγγίξει τους 15 με 16 βαθμούς, στα Κεντρικά τους 19 με 20 και στα Νότια τους 17 με 18°C.

Τέλος, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, περιμένουμε γενική μεταβολή του καιρού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αφού το Σάββατο θα ενισχυθούν οι Νοτιάδες φτάνοντας στα πελάγη μας ακόμη και τα 7 Μποφόρ, ενώ την Κυριακή αναμένονται έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες από τα Δυτικά, αλλά και χιόνια σε πολύ ορεινά τμήματα. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Αναλυτική ενημέρωση για το πού και το πως θα εξελιχθούν τα φαινόμενα θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες. 

> Αναλυτικά για τη περιοχή της Αττικής:

Για αύριο Τετάρτη 07/02/2024: 
Αύριο Τετάρτη, ο καιρός στην Αττική αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές αίθριος, με λίγες αραιές νεφώσεις να αναπτύσσονται κυρίως στα βόρεια του νομού από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών θα φτάνει τοπικά τους 17-19 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, δυτικοί - βορειοδυτικοί,  θα πνέουν ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-5 Μποφόρ.

Για Πέμπτη 08/02/2024:
Γενικά βελτιωμένο φαίνεται να παραμένει το σκηνικό του καιρού στην Αττική και τη Πέμπτη, με αρκετή ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών θα φτάνει τοπικά τους 16-18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, μεταβλητοί,  θα πνέουν ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 Μποφόρ.

Βελτιωμένο αναμένεται να συνεχίσει να είναι το σκηνικό του καιρού στο νομό μέχρι και τη Παρασκευή, με αρκετή ηλιοφάνεια και ήπιες θερμοκρασίες. Σταδιακή αλλαγή του καιρού περιμένουμε από το Σάββατο.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας / Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου