Ο καιρός τις επόμενες ημέρες: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αύριο Πέμπτη - Νέα πιθανή ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο

0

 


Με αρκετές νεφώσεις, διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ξεκίνησε η νέα εβδομάδα για τη χώρα μας, με τον υδράργυρο σε ορισμένες περιοχές να αγγίζει ακόμα και τους -20 βαθμούς Κελσίου. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά πως αναμένεται να εξελιχθεί ο καιρός της επόμενες ημέρες στη χώρα μας καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα είναι κατά βάση βελτιωμένος στα περισσότερα τμήματα, με εξαίρεση τα Ανατολικά προσήνεμα και τα Νότια που εκεί θα υπάρχουν αύριο κάποιες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν σε μέτρια με ισχυρή ένταση στα πελάγη μας, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει σημαντική μεταβολή παρά μόνο μικρή άνοδο από την Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Τετάρτη 24/01/2024:
Πυκνές νεφώσεις θα υπάρχουν αύριο στα Ανατολικά προσήνεμα και το Νότιο Αιγαίο, όπως στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά(συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη, οι οποίες ίσως δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν και λίγα χιόνια στα πολύ ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν ξανά και θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις αγγίζοντας τα 6 με 7 και τοπικά οι ριπές ακόμη και τα 8 με 9 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο ίδιας διεύθυνσης δεν θα ξεπερνούν τα 2 με 3 και τοπικά τα 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία, στα Βόρεια θα κυμανθεί από -6 έως 10°C, στα Κεντρικά από -4 έως 11°C, ενώ στα Νότια από 4 έως 13 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη δε θα ξεπερνά τους 11 με 12 βαθμούς και στα Βόρεια τους 8 με 9, ενώ στα Δωδεκάνησα θα αγγίξει τους 15 με 16°C στη Ρόδο. 

Για Πέμπτη 25/01/2024:
Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, ενώ από το απόγευμα περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες οι οποίες ίσως δώσουν λίγες βροχές στο Αιγαίο επηρεάζοντας κυρίως τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα μέχρι το βράδυ.
Οι άνεμοι στα πελάγη μας θα πνέουν ΒΔ 3 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ, ενώ στα Νοτιοανατολικά του Αιγαίου οι ριπές θα αγγίζουν ακόμη και τα 7 με 8 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία, θα παρουσιάσει άνοδο, και θα κυμανθεί στα Βόρεια περίπου από -3 έως 15°C, ενώ στα Κεντρικά και τα Νότια η μέγιστη θα αγγίξει τους 15 και τοπικά τους 16°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 15°C και βορειότερα τους 12 με 13 βαθμούς. 

Για Παρασκευή 25/01/2024: 
Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε όλη τη χώρα, ενώ λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν στο Αιγαίο με μικρή μόνο πιθανότητα τοπικά ασθενών βροχών σύντομης διάρκειας.
Οι άνεμοι στα πελάγη μας θα πνέουν ΒΔ 3 με 5 και τοπικά οι ριπές έως 6 με 7 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία, χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή, στα Βόρεια δεν θα ξεπερνά τους 12 με 13°C, στα Κεντρικά τους 14 με 15 και στα Νότια τους 15 με 16 βαθμούς.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, περιμένουμε πάλι μια νέα αλλά σύντομη ψυχρή εισβολή από το βράδυ του Σαββάτου με βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, ισχυρούς Βοριάδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις καιρικές εξελίξεις θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες.


> Αναλυτικά για τη περιοχή της Αττικής:

Για αύριο Τετάρτη 24/01/2024

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός στην Αττική αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι νεφελώδης, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν θα λείψουν και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 9 - 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ αρκετό θα είναι το κρύο νωρίς το πρωί αλλά και αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι, με ένταση κοντά στα 4-6 Μποφόρ.


Για την Πέμπτη 25/01/2024

Την πέμπτη το σκηνικό του καιρού στην Αττική αναμένεται να είναι παρόμοιο, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα βόρεια και διαστήματα με ηλιοφάνεια, μεγαλύτερα σε διάρκεια από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάνει τοπικά αργά το μεσημέρι τους 13 - 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, έντασης που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3 - 5 Μποφόρ

Με καλό καιρό φαίνεται  τώρα πως θα φτάσουμε σιγά σιγά προς τα τέλη της εβδομάδας, με αρκετή ηλιοφάνεια, μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και ήπιους ανέμους κοντά στα 4 - 5 Μποφόρ. Πιθανότητα για μια νέα ψυχρή εισβολή εμφανίζεται από το βράδυ του Σαββάτου.


Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας / Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)