Οι μοναδικές εικόνες που μοίρασε ο κεντροβόρειος χιονιάς - Χιονοστρώσεις και μέσα σε μεγάλες πόλεις

1



Υπέροχες εικόνες χάρισε τις τελευταίες ώρες ο κεντροβόρειος χιονιάς που απασχόλησε τη χώρα μας από το πρωί του Σαββάτου, καθώς οι χιονοπτώσεις ήταν κατά περιόδους πυκνές ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, αξιόλογες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στη Φλώρινα, στη Κοζάνη, στα Γρεβενά, στη Νάουσα, στα Βέροια, στη Καστοριά, στο Κιλκίς και σε πολλές ακόμα περιοχές, ενώ στα λευκά ξύπνησαν σήμερα Κυριακή και οι κάτοικοι σε κάποιες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.

Ακολουθούν μερικές υπέροχες εικόνες από τα λευκά τοπία στη χώρα.


Πάπιγκο


Λίμνη Πλαστήρα


Φλώρινα


Γρεβενά



> Η εξέλιξη του καιρού σήμερα στην χώρα:

Σήμερα Κυριακή, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τη Θράκη και πιθανώς στις Σποράδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στη βόρεια Ελλάδα ακόμα και στα πεδινά, στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα στα ορεινά και ημιορεινά και στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και την Κρήτη στα ορεινά. Σταδιακά θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα και θα κυμανθεί στα βόρεια από τους -06  έως 08 βαθμούς, στο Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς και στη υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες και τις βραδινές ώρες ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 - 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 Μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 - 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται στα δυτικά από το μεσημέρι.

> Για την περιοχή της Αττικής:

Στην Αττική σήμερα Κυριακή, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχές δεν αποκλείεται να εκδηλώνονται κατά διαστήματα μέχρι και το απόγευμα στα βόρεια. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 6-12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια οι τιμές θα βρίσκονται 2-3 βαθμούς πιο κάτω. Οι άνεμοι, βόρειοι - βορειοανατολικοί, θα πνέουν ενισχυμένοι, με ένταση που δεν αποκλείεται να φτάνει τοπικά τα  6 - 8 και στα ανατολικά έως και τα 9 Μποφόρ.


Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου