Κακοκαιρία «AVGI»: "Ενεργοποιήθηκε" το Αιγαίο - Συνεχίζονται τα φαινόμενα μέχρι και αύριο Τετάρτη

2

 


Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ξεκίνησε η Τρίτη σήμερα για ολόκληρη τη χώρα, με τον καιρό μάλιστα στα ανατολικά προσήνεμα να είναι συννεφιασμένος και άστατος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Βροχές και χιονόνερο εκδηλώνονται κατά διαστήματα στα πεδινά, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται από τα 500 μέτρα και πάνω ή πρόσκαιρα και από τα 400 μέτρα. Αναφορές για χιονοχάλαζο είχαμε και από περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο (50μ) ενώ νιφάδες πέφτουν κατά περιόδους από το πρωί σε πολλές περιοχές ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. 

Στα λευκά έχουν ντυθεί τα ορεινά μας, με τα υψόμετρα που βρίσκονται πάνω από 600 - 700 μέτρα να έχουν δεχτεί σημαντικές ποσότητες χιονιού, ενώ με τοπικά ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού μέχρι τουλάχιστον και τις βραδινές ώρες.

Μοναδικές εικόνες από την Ιπποκράτειο Πολιτεία:





(από αναγνώστη της σελίδας μας)

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται να δείξουν οι οδηγοί στο οδικό δίκτυο, κυρίως από τη Μαγνησία και νοτιότερα, ενώ αν δεν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος μετακίνησης ας αποφεύγεται η οποιαδήποτε διαδρομή.

Στην Αττική, τα ξημερώματα της Τρίτης τα υψόμετρα χιονόπτωσης περιορίστηκαν στα 500μ και αυτό γιατί ο άνεμος παρέμενε βορειοανατολικός, μεταφέροντας όλη την υγρασία και τη θερμότητα του Αιγαίου προς τα μέρη μας. Το σκηνικό του καιρού τώρα σε ολόκληρο το νομό αναμένεται να είναι άστατο, με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων καθώς επίσης και άνοδο της θερμοκρασίας να περιμένουμε από αύριο το πρωί.

Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών στη χώρα, θα αναρτηθεί μέχρι και το βράδυ!

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου