Η πρώτη φάση της κακοκαιρίας έφτασε στην Αττική - Στα Λευκά η Πάρνηθα

0

 

Πάνω από την Αττική φαίνεται πως έχει φτάσει η πρώτη ψυχρή εισβολή της νέας εβδομάδας αλλά και του νέου έτους, καθώς ήδη εδώ και κάποια ώρα, ο υδράργυρος έχει παρουσιάσει σημαντική πτώση. 

Συγκεκριμένα, οι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές του νομού Αττικής βρίσκονται χαμηλότερα των 10 βαθμών Κελσίου, ενώ σε αρνητικές τιμές βρίσκεται η Πάρνηθα, που εδώ και κάποια ώρα δέχεται ισχυρές χιονοπτώσεις, με αξιόλογες χιονοστρώσεις από τα 900 μέτρα.

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, περιμένουμε ο καιρός να παραμείνει άστατος, με βροχές (τοπικά πιο ισχυρές) αλλά και χιονοπτώσεις  το βράδυ στα γύρω ορεινά αλλά και τα ημιορεινά του νομού. Νιφάδες δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα.
Η θερμοκρασία σε συνεχόμενη πτώση, δεν θα ξεπερνά κατά τις βραδινές ώρες τους 7 - 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν κατά τόπους ενισχυμένοι, κοντά στα 5-7 Μποφόρ.

Αύριο Τετάρτη, τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στο νομό θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς επίσης και οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού (κυρίως μέχρι και το μεσημέρι). 
Ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνάει τοπικά τους 7-9 βαθμούς κελσίου,  ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν κατά τόπους ενισχυμένοι, με ένταση κοντά στα 5-7 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, θα αναρτηθεί αργά το απόγευμα!

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)