Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού τη Δευτέρα - Περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας τη Τρίτη

0

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού περιμένουμε στη χώρα μας μέχρι περίπου και τις πρωινές ώρες της Τρίτης, με τοπικά φαινόμενα να έχουν ήδη άρχισε να εκδηλώνονται σε περιοχές κυρίως της Δυτικής Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στη δυτική Πελοπόννησο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.) Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα νότια. Στα βόρεια θα φτάσει τοπικά τους 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 και στη νησιωτική χώρα τους 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 - 6 μποφόρ, και από το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά ίσως αγγίζουν ακόμα και τα 7 - 8 Μποφόρ.

> Για την περιοχή της Αττικής: 

Στην Αττική από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, περιμένουμε τοπικές βροχοπτώσεις ασθενούν έως και μέτριας έντασης κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού, με εξασθένηση από αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάνει τοπικά τους 13-15 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, Νότιοι - Νοτιοδυτικοί, θα πνέουν ήπιοι, με ένταση από 2-4 Μποφόρ.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τη Τρίτη, με τα φαινόμενα να περιορίζονται κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έως και το απόγευμα. 
Η θερμοκρασία σε συνεχή άνοδο, στα βόρεια θα φτάνει τοπικά τους 15 - 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 και στη νησιωτική χώρα τους 18 - 19 βαθμούς Κελσίου. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν την μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)