«Παγωμένο» το πρωινό της Κυριακής: Χαμηλές θερμοκρασίες τη Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα - Μεγάλη προσοχή στον παγετό

1

Σταδιακή υποχώρηση της δεύτερης ψυχρής εισβολής φαίνεται πως περιμένουμε σε ολόκληρη τη χώρα, με τον καιρικό σκηνικό τις επόμενες ώρες να αναμένεται βελτιωμένο από πλευράς φαινομένων. 

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στη δυτική Ελλάδα και τη νότια νησιωτική χώρα περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -5  έως 09 βαθμούς, στα κεντρικά από 00 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 04 έως 15 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 - 6 Μποφόρ, στρεφόμενοι σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

> Για την περιοχή της Αττικής:

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος, με πιθανότητα για λίγες νεφώσεις νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο, θα φτάνει αργά το μεσημέρι, εντός του λεκανοπεδίου τους 10-12 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική προσοχή θα χρειαστεί να δώσουμε στο γεγονός πως νωρίς το πρωί, οι θερμοκρασίες στο σύνολο του νομού θα είναι εξαιρετικά χαμηλές, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να μην ξεπερνάει τους 3-4 βαθμούς Κελσίου. 2-3 βαθμούς χαμηλότερα θα βρίσκεται η θερμοκρασία στα βορειότερα τμήματα του νομού. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί θα πνέουν με μέτρια ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-5 Μποφόρ.

Περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας φαίνεται πως περιμένουμε από τη νέα εβδομάδα, ενώ παράλληλα τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται κατά τόπους στις νησιωτικές περιοχές. Περισσότερα για τον καιρό της νέας εβδομάδας θα δούμε σε νεότερο άρθρο.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου