O καιρός μέχρι Πρωτοχρονιά: Αρκετή ηλιοφάνεια και ήπιες θερμοκρασίες στην Αττική - Πως θα υποδεχτούμε το νέο έτος σε ολόκληρη τη χώρα

1


Με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις γιορτάσαμε την ημέρα των Χριστουγέννων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, με τον υδράργυρο μάλιστα, να ξεπερνάει τοπικά ακόμα και τους 20-21 βαθμούς Κελσίου. Παρακάτω θα δούμε πως αναμένεται να εξελιχθεί το καιρικό σκηνικό σε ολόκληρη τη χώρα έως και τη Πρωτοχρονιά, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τον βελτιωμένο καιρό να παραμένει, χωρίς σημαντικές μεταβολές, τόσο από πλευράς φαινομένων όσο και από πλευράς θερμοκρασιών.

> Αναλυτική πρόγνωση για τη περιοχή της Αττικής, από τον Δημήτρη Ντόβα:

Πέμπτη (28/12/2023)
Ο καιρός αύριο Πέμπτη στην Αττική αναμένεται να είναι βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Λίγες τοπικές νεφώσεις δεν αποκλείεται να απασχολούν νωρίς το πρωί τα βόρεια ορεινά - ημιορεινά του νομού χωρίς να υπάρχει κάποια πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 17-19 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι βόρειας - βορειοδυτικής διεύθυνσης, δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 3-5 Μποφόρ.

Παρασκευή (29/12/2023)
Τη Παρασκευή, το σκηνικό του καιρού στο νομό αναμένεται να παραμένει βελτιωμένο, με λίγες παροδικές νεφώσεις και σημαντικά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Νωρίς το πρωί, η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη εξαιτίας των υψηλών ποσοστών υγρασίας. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 15-17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι δυτικοί -κατά βάση- άνεμοι, θα πνέουν ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει κατά τόπους τα 2-4 Μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός στην Αττική φαίνεται να παραμένει βελτιωμένος για το μεγαλύτερο μέρος της, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τη Κυριακή, Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Θερμοκρασιακά, περιμένουμε μέγιστες τιμές κοντά στους 15-17 βαθμούς Κελσίου, ενώ ήπιοι θα εξακολουθούν να πνέουν οι δυτικοί - βορειοδυτικοί άνεμοι. Η αλλαγή του χρόνου στο κέντρο της Αθήνας, φαίνεται να πραγματοποιείται με λίγες νεφώσεις, θερμοκρασία κοντά στους 13 βαθμούς Κελσίου και ήπιο βορειοδυτικό άνεμο.

> Η πανελλαδική πρόγνωση του καιρού από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

1)Ηλιόλουστος καιρός με λίγες νεφώσεις-Λίγες βροχές το Σάββατο και την παραμονή Πρωτοχρονιάς
2)Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι
3)Θερμοκρασίες λίγο πιο πάνω από τις κανονικές

Διανύοντας την τελευταία εβδομάδα του 2023, θα συνεχίσουν να κυριαρχούν οι ηλιόλουστες μέρες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή. Το Σάββατο και την παραμονή Πρωτοχρονιάς ίσως σημειωθούν λίγες βροχές στα Δυτικά, τα Νότια και Ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε λίγο πιο υψηλά για την εποχή επίπεδα και οι άνεμοι θα πνέουν με ασθενής έως μέτρια ένταση στα πελάγη μας.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Πέμπτη 28/12/2023:
Ηλιοφάνεια θα επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με λίγες νεφώσεις στη Κρήτη, οι οποίες ίσως δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές το πρωί στα ορεινά. Περιορισμένη θα είναι επίσης η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα Δυτικά και Βόρεια ηπειρωτικά 
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Βόρειοι 3 με 5 και στα Νοτιοανατολικά έως 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ασθενείς μεταβλητοί 1 με 2 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 0 έως 14°C, στα Κεντρικά από 1 έως 17 και τοπικά 18°C και στα Νότια από 7 έως 20°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 16 με 17 και νοτιότερα τους 18 με 19 βαθμούς.

Για Παρασκευή 29/12/2023:
Με λίγες νεφώσεις θα ξεκινήσει η μέρα που αργότερα θα διαλυθούν, εκτός από τα Δυτικά και τα Νότια ,όπου εκεί θα είναι πιο πυκνές στα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αίθριος, ενώ η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι αρχικά μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ, ενώ αργότερα θα στραφούν σε Ν-ΝΔ 3 με 4 και στα Νότια θα πνέουν Δυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ και στα Νότια ΒΔ 4 με 5.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στα Βόρεια περίπου από 
-2 έως 13°C, στα Κεντρικά από 0 έως 14°C και τοπικά 15°C και στα Νότια από 5 έως 19°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 15 με 16 και νοτιότερα τους 17 με 18°C.
 
Για Σάββατο 30/12/2023:
Τοπικά ασθενείς βροχές προβλέπονται από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη με πιθανότητα σχηματισμού τοπικών ομιχλών στα ηπειρωτικά. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Ν-ΝΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ.
Ο υδράργυρος στα Βόρεια θα φτάσει έως 15°C, στα Κεντρικά έως 16 και στα Νότια έως 17 και τοπικά 18°C. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 14 με 15 και στου Αιγαίου τους 16 με 17 και νοτιότερα τους 18°C.

Την Κυριακή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, εάν επαληθευτούν και τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται πως μάλλον θα μας αποχαιρετήσει το παλιό έτος με λίγες βροχές στα Νότια καθώς επίσης και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα υπόλοιπα ίσως υπάρξουν νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας πιο μεγάλα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία παράλληλα δεν δείχνει να αλλάζει σημαντικά, αφού στα Κεντρικά και Βόρεια η μέγιστη θα φτάσει τους 15 βαθμούς και στα Νότια τους 16 με 17, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη μας με ασθενείς ένταση.
Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού έως και την παραμονή Πρωτοχρονιάς για τη χώρα μας. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι για την αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων της Πρωτοχρονιάς και των πρώτων ημερών του νέου έτους... για να είμαστε παντός καιρού. 

Καλές γιορτές!!!

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου