Πανελλαδική πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες: Έρχονται ανοιξιάτικα Χριστούγεννα

1

 

Μετά από ένα διήμερο με άστατο καιρό για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες, ο καιρός οδεύοντας προς την περίοδο των εορτών, μόνο... χειμώνα δεν θα θυμίζει, μιας και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θέλουν τις επόμενες ημέρες καλοκαιρία, με αρκετή ηλιοφάνεια, καθώς και θερμοκρασίες αρκετά υψηλότερες από το μέσο όρο της εποχής.

> Αναλυτική πρόγνωση για την περιοχή της Αττικής από τον Δημήτρη Ντόβα 

Σάββατο (23/12/2023)
Αύριο Σάββατο, ο καιρός στην Αττική αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι ηλιόλουστος, με λίγες παροδικές νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως κατά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία σε άνοδο, αναμένεται να φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 17-19 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 3-5 Μποφόρ.

Κυριακή (24/12/2023)
Τη Κυριακή, Παραμονή Χριστουγέννων, περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις σε ολόκληρο το νομό. Νωρίς το πρωί, δεν αποκλείεται κατά τόπους η ορατότητα να είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία σε παρόμοια, υψηλά για την εποχή, επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 18-20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι δυτικοί - νοτιοδυτικοί άνεμοι, δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 3-5 Μποφόρ.

Δευτέρα (Χριστούγεννα)
Ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο καιρός στην περιοχή της Αττικής αναμένεται να είναι αίθριος απ' άκρη σε άκρη.  Οι θερμοκρασίες στα ίδια επίπεδα, θα φτάνουν τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 16-18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, μεταβλητοί, δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 3-4 Μποφόρ.

Βελτιωμένο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα της νέας εβδομάδας.

> Η πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

1)Αίθριος με λίγες νεφώσεις
2)Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι
3)Άνοδο της θερμοκρασίας 

Λίγες βροχές και σποραδικές καταιγίδες παρατηρούνται αυτή τη στιγμή στην Δυτική ηπειρωτική και Ανατολική νησιωτική χώρα αντίστοιχα, ενώ μπαίνοντας στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο καιρός έως τα Χριστούγεννα και τις υπόλοιπες ημέρες μόνο χειμώνα δεν θα θυμίζει, αφού θα είναι βελτιωμένος σε ολόκληρη τη χώρα, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο και τους ανέμους να πνέουν με ασθενείς έως μέτρια ένταση.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Σάββατο 23/12/2023:
Νεφώσεις θα υπάρχουν αύριο το πρωί σε ορεινά τμήματα της Θράκης, της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, οι οποίες ίσως δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες που θα σταματήσουν αμέσως. Στη συνέχεια ο καιρός θα ανοίξει, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα είναι αίθριος καθ´ όλη τη διάρκεια της ημέρας με μόνο λίγες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη με πιθανότητα σχηματισμού ομιχλών στα Βορειοδυτικά.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Βόρειο και Νότιο πέλαγος οι ριπές ίσως φτάσουν ακόμη και τα 6 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί 1-2 Μποφόρ, ενώ στα Νότια θα πνέουν ΒΔ χωρίς να ξεπερνούν τα 4 με 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, αφού στα Βόρεια θα κυμανθεί περίπου από 
-1 έως 15°C, στα Κεντρικά από 3 έως 18°C και στα Νότια από 8 έως 19°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 16 με 17 και νοτιότερα τους 18°C.
 
Για Κυριακή παραμονή Χριστουγέννων 24/12/2023:
Αίθριος θα είναι ο ουρανός σε ολόκληρη τη χώρα με μόνο λίγες νεφώσεις στα Δυτικά και την Κρήτη, ενώ κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα σχηματισμού ομιχλών στα Βορειοδυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 4 και τοπικά στα Νότια έως 5 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ.
Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, αφού στα Βόρεια θα κυμανθεί από 0 έως 16°C, στα Κεντρικά από 2 έως 19°C και στα Νότια από 7 έως 20°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 17 με 18°C.

Την ημέρα των Χριστουγέννων Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας με μόνο λίγες νεφώσεις στα Δυτικά και τα Νότια, ενώ κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Ν-ΝΔ 3 με 5 και τοπικά οι ριπές ίσως φτάσουν και τα 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα, αφού στα Βόρεια θα αγγίξει τους 15 με 16 βαθμούς, στα Κεντρικά τους 17 με 18 και στα Νότια τους 18 με 19°C. Τέλος, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το σκηνικό του καιρού θα συνεχίσει να δείχνει περισσότερο ανοιξιάτικο και τις επόμενες ημέρες ακολουθώντας περίπου το ίδιο μοτίβο τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της τελευταίας εβδομάδας του 2023.

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων μέχρι και την Πρωτοχρονιά που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες...για να είμαστε παντός καιρού.

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου