Ο καιρός τη νέα εβδομάδα: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια στην Αττική - Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

1



Με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές αλλά και τοπικές χιονοπτώσεις πέρασε το Σαββατοκύριακο για την περιοχή της Αττικής, με το καιρικό σκηνικό να παραμένει άκρως χειμερινό λίγο πριν ξεκινήσει η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πάμε να δούμε αναλυτικά σε αυτό το σημείο, πως αναμένεται να κυλήσουν οι πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας για τη χώρα, αφού σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένουμε σταδιακή βελτίωση, αρκετή ηλιοφάνεια και λίγα τοπικά φαινόμενα.

> Αναλυτική πρόγνωση για τη περιοχή της Αττικής:

Δευτέρα (18/12/2023)
Στην Αττική αύριο Δευτέρα, ο καιρός αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές αίθριος για το σύνολο του νομού. Λίγες παροδικές νεφώσεις δεν αποκλείεται να αναπτύσσονται κατά τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού, με περιορισμό από νωρίς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία, σε σταδιακή άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους  11-13 βαθμούς Κελσίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως νωρίς το πρωί αλλά και κατά τις βραδινές ώρες, ο υδράργυρος θα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση που ενδεχομένως να φτάνει τοπικά ακόμα και τα 5- 6 Μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Τρίτη (19/12/2023)
Την Τρίτη, το σκηνικό του καιρού στο νομό αναμένεται να μην διαφέρει ιδιαίτερα, αφού περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πιθανές τοπικές  αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία, σε περαιτέρω άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους  15-17 βαθμούς Κελσίου, ενώ επίσης νωρίς το πρωί ο υδράργυρος θα βρίσκεται σε  χαμηλά επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, αισθητά εξασθενημένοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 Μποφόρ.

Με άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια φαίνεται να φτάνουμε μέχρι τουλάχιστον και την Τετάρτη, ενώ ένα νέο πιθανό πέρασμα κακοκαιρίας, δεν αποκλείεται να μας απασχολήσει πρόσκαιρα τη Πέμπτη.

*Επιμέλεια πρόγνωσης: Ντόβας Δημήτρης

>Η πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

1)Βελτίωση του καιρού
2)Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων
3)Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Μετά την ψυχρή αλλά σύντομη εισβολή στη χώρα μας, τα φαινόμενα παρουσίασαν ύφεση από σήμερα, ενώ στην Κρήτη εντοπίζονται ακόμα λίγες βροχές. Μπαίνοντας, λοιπόν, στη επόμενη εβδομάδα ο καιρός θα βελτιωθεί κι άλλο τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, επικρατώντας ηλιοφάνεια με σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Δευτέρα 18/12/2023:
Με αίθριο καιρό θα μας βρει η νέα εβδομάδα σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ εξαίρεση θα αποτελεί η Κρήτη, αφού εκεί θα υπάρχουν νεφώσεις οι οποίες ίσως δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά μέχρι το μεσημέρι. Παγετός επίσης θα σημειωθεί στα Βόρεια ορεινά τις πρωινές ώρες. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά οι ριπές θα φτάνουν στο Κεντρικό πέλαγος τα 7 με 8 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο θα πνέουν Β-ΒΑ μέτριας έντασης 3 με 4 και τοπικά 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες, αφού στα Βόρεια  θα κυμανθεί περίπου από -6 έως 12°C, στα Κεντρικά από -3 έως 13°C και στα Νότια από 5 έως 18°C. Στα νησιά του Αιγαίου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 15 με 16 βαθμούς ενώ στου Ιονίου τους 13 με 14°C. 
 
Για Τρίτη 19/12/2023:
Ηλιοφάνεια θα υπάρχει σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στη Κρήτη.
Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν περαιτέρω εξασθένηση και θα πνέουν στο Αιγαίο Βόρειοι χωρίς να ξεπερνούν τα 5 με 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ασθενείς μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο όπου στα Βόρεια θα κυμανθεί από -1 έως 14°C, στα Κεντρικά από -2 έως 16°C και στα Νότια από 6 έως 18°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα αγγίξει περίπου 16 με 17°C.

Την Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή, αφού από το απόγευμα,  σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, θα πλησιάσει τη χώρα μας ένα σύστημα από την Κεντρική Μεσόγειο, το οποίο θα προκαλέσει βροχές και από αργά το βράδυ ίσως και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τη Νότια και Ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέσα στα μεσάνυχτα την Αττική και τη Νότια Εύβοια. Στα υπόλοιπα θα επικρατούν γενικά καλές καιρικές συνθήκες, ενώ χαμηλή θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι αρχικά μεταβλητοί, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε Νότιους πνέοντας 3 με 5 και στα Ανατολικά 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν Α-ΝΑ 4 με 5 και στα Νότια από το βράδυ έως 6 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα Νότια, αφού η μέγιστη θα αγγίξει τους 18 με 19°C, ενώ στα Κεντρικά τους 16 και στα Βόρεια τους 14 βαθμούς.

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες...για να είμαστε παντός καιρού.

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου