Σταδιακή πτώση θερμοκρασίας και τοπικά φαινόμενα μέχρι και το τέλος της εβδομάδας

0
Με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τοπικά φαινόμενα φαίνεται πως θα περάσουμε την υπόλοιπη εβδομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, να θέλουν τον καιρό να παραμένει άστατος για μερικές ακόμα ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη, ο καιρός αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με νεφώσεις, διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοδυτικά τμήματα. Από το μεσημέρι και μετά, η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να γίνεται σταδιακά αισθητή από τα βόρεια προς τα νότια, ενώ πιθανότητα για χιονοπτώσεις παρουσιάζεται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Τη Παρασκευή, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και το Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανές σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις ίσως σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, τα ορεινά της Εύβοιας και πιθανώς πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες έως και τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά και τη δυτική Μακεδονία παροδικές χιονοπτώσεις.



Για τη περιοχή της Αττικής, αύριο Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητες εκδήλωσης τοπικών φαινομένων κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάνει τους 15-16 βαθμούς Κελσίου, με περαιτέρω πτώση να αναμένεται από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι, βόρειοι – βορειοδυτικοί, δεν θα ξεπερνούν τοπικά τα 3-5 Μποφόρ.

Άστατο αναμένεται να παραμένει το σκηνικό του καιρού στην Αττική και τη Παρασκευή, με νεφώσεις και πιθανά φαινόμενα ασθενούς έντασης κυρίως τις πρωινές ώρες. Σημαντική βελτίωση φαίνεται από το απόγευμα. Σε πτώση η θερμοκρασία, δεν θα ξεπερνάει αργά το μεσημέρι τους 12-13 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι βόρειας διεύθυνσης, ενδέχεται να αγγίζουν τοπικά τα 5-6 Μποφόρ.
Άστατο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)