Ο καιρός τη νέα εβδομάδα: Βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στην Αττική - Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

0


Με αρκετές νεφώσεις, μεταφορά σκόνης αλλά και θερμοκρασίες άνοιξης πέρασε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου για την Αττική, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ωστόσο, να θέλουν σημαντική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού τη νέα εβδομάδα, με τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας να επηρεάζουν το σύνολο της χώρας, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Πάμε να δούμε αναλυτικά, λοιπόν, την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

> Η πρόγνωση του καιρού για την Αττική από τον Δημήτρη Ντόβα:

Δευτέρα (4/12/2023)

Αύριο Δευτέρα από νωρίς τα ξημερώματα ο καιρός στο νομό αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική μεταβολή, με βροχές και πιθανές καταιγίδες μέτριας έντασης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι κυρίως και το μεσημέρι, με εξασθένηση και περιορισμό τους από νωρίς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση, με τον υδράργυρο τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να μην ξεπερνάει τους 15-17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βόρειας διεύθυνσης άνεμοι, θα πνέουν κατά περιόδους ενισχυμένοι, με ένταση κοντά στα 4-6 Μποφόρ.

Τρίτη (5/12/2023)

Τη Τρίτη, ο καιρός στην Αττική φαίνεται να παρουσιάζει πρόσκαιρη βελτίωση. Αρκετές νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια θα συνθέτουν το καιρικό σκηνικό μέχρι και το απόγευμα, ενώ από αργά το βράδυ - ξημερώματα Τετάρτης, ένα νέο κύμα βροχοπτώσεων, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αναμένεται να κάνει και πάλι την εμφάνισή του, με φαινόμενα ασθενούς και μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά της Δευτέρας, δεν θα ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 16-18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι, βόρειας - βορειοδυτικής διεύθυνσης, άνεμοι, δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 2-4 Μποφόρ.

Με άστατο καιρό, βροχές αλλά και πιθανές καταιγίδες αναμένεται να φτάσουμε μέχρι και τα μέσα της νέας εβδομάδας, με όλα τα τελευταία στοιχεία να θέλουν τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας να επισκέπτονται τη χώρα μας μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

> Η πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

1)Βροχές και καταιγίδες στα Νότια και Ανατολικά

2)Ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο

3)Πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές και καταιγίδες στα Ανατολικά και Νότια θα εκδηλωθούν μπαίνοντας η πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη με τους ανέμους να στρέφονται σε Βοριάδες και να ενισχύονται ρίχνοντας παράλληλα και τον υδράργυρο. Την Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι πιο διάσπαρτα και εξασθενημένα, ενώ από το βράδυ ένα σύστημα θα επηρεάσει τη χώρα μας από τα Δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Δευτέρα 04/12/2023:

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ αργότερα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα επηρεάζοντας περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Εύβοιας, της Στερεάς Ελλάδας(συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), της Ανατολικής και Νότιας Πελοποννήσου καθώς επίσης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου έως και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά ενώ λίγα χιόνια αναμένονται να πέσουν στα ορεινά περίπου πάνω από τα 1700-1800 μέτρα. Στα υπόλοιπα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας πιο μεγάλα στα Νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν σε Βόρειους και θα πνέουν 6 με 7 και τοπικά στα Βόρειο πέλαγος έως 8 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν με λίγο χαμηλότερη ένταση στα 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα Βόρεια από 0 έως 13°C, στα Κεντρικά από 4 έως 17°C και τοπικά 18°C και στα Νότια από 8 έως 21°C. Στα νησιά του Αιγαίου το θερμόμετρο θα φτάσει μέχρι τους 19 με 20 βαθμούς, ενώ στου Ιονίου δεν θα ξεπεράσει τους 17°C.

Για Τρίτη 05/12/2023:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατούν σε όλη τη χώρα και μάλιστα στα Κεντρικά και Βόρεια θα είναι πιο πυκνές και θα δώσουν βροχές ασθενείς έως μέτριας έντασης στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο. Στα υπόλοιπα τμήματα και μάλιστα στην Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Ανατολική και Νότια νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικά ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας, αφού ενδιάμεσα θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Επιδείνωση θα παρουσιάσει όμως ο καιρός από την Τρίτη το απόγευμα προς το βράδυ, με ένα νέο σύστημα να φέρνει βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τα Δυτικά παράκτια, ενώ αργότερα μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν επίσης σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο περίπου πάνω από τα 2000 μέτρα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν και θα πνέουν Βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ και θα στραφούν από το βράδυ σε Νότιους πνέοντας μέτριοι έως 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, αφού στα Βόρεια θα κυμανθεί περίπου από 2 έως 14°C, στα Κεντρικά από 4 έως 17°C και στα Νότια από 8 έως 18°C. Στα νησιά του Αιγαίου το θερμόμετρο θα φτάσει έως 17 με 18 βαθμούς και στου Ιονίου τους 14 με 15°C.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά άστατος με βροχές και καταιγίδες πιο έντονες στην Ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, ενώ χιόνια θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές περίπου πάνω από τα 1800-1900 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη μας μέτριοι έως ισχυροί όπου στο Ιόνιο θα είναι Δυτικών διευθύνσεων, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν ΒΑ στο Βόρειο και ΝΔ στο υπόλοιπο πέλαγος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, αφού στα Βόρεια η μέγιστη θα αγγίξει τους 13 βαθμούς, στα Κεντρικά τους 17 με 18 και στα Νότια τους 20°C. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες...για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση
Τζανακάκης Μιχαήλ

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Εισαγωγή

ΣτείλατΣτα νησιά του Αιγαίου το θερμόμετρο θα φτάσει έως 17 με 18 βαθμούς και στου Ιονίου τους 14 με 15°C.Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά άστατος με βροχές και καταιγίδες πιο έντονες στην Ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, ενώ χιόνια θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές περίπου πάνω από τα 1800-1900 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη μας μέτριοι έως ισχυροί όπου στο Ιόνιο θα είναι Δυτικών διευθύνσεων, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν ΒΑ στο Βόρειο και ΝΔ στο υπόλοιπο πέλαγος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, αφού στα Βόρεια η μέγιστη θα αγγίξει τους 13 βαθμούς, στα Κεντρικά τους 17 με 18 και στα Νότια τους 20°C. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες...για να είμαστε παντός καιρού.ε εκτίμησΤζανακάκης Μιχαήλ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)