Ο καιρός έως και τη Πρωτοχρονιά: Ηλιοφάνεια και 20αρια στην Αττική - Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

1
 

Χρόνια πολλά σε όλους!

Με ηλιοφάνεια αλλά και λίγες νεφώσεις πέρασε το Σαββατοκύριακο για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, με τον υδράργυρο παράλληλα να αγγίζει τοπικά ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας έτσι ένα άκρως ανοιξιάτικο σκηνικό μέσα στη καρδιά του χειμώνα. Πάμε να δούμε πως αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, έως και τη Πρωτοχρονιά, αφού σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, όλα δείχνουν πως ο ανοιξιάτικος καιρός έχει έρθει για να μείνει.

> Αναλυτική πρόγνωση για την Αττική από τον Δημήτρη Ντόβα:

Δευτέρα (Χριστούγεννα)
Ο καιρός αύριο, ανήμερα Χριστούγεννα, αναμένεται να είναι αίθριος σε ολόκληρο το νομό. Οι θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα φτάνουν τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 16-18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι μεταβλητοί, θα πνέουν με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 Μποφόρ.

Τρίτη (26/12/2023)
Την Τρίτη, το σκηνικό του καιρού στην Αττική θα παραμείνει βελτιωμένο, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι θερμοκρασίες στα ίδια επίπεδα, θα φτάνουν τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 16-18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, νότιας διεύθυνσης, δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 3-5 Μποφόρ.

Με βελτιωμένο καιρό, ηλιοφάνεια αλλά και υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες αναμένεται να περάσουν οι μέρες μέχρι και το τέλος του χρόνου.

> Η πανελλαδική πρόγνωση του καιρού από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

1)Ηλιόλουστος με λίγες νεφώσεις μέχρι το Σάββατο-Βροχές στα Δυτικά την Παραμονή Πρωτοχρονιάς
2)Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι
3)Υψηλές θερμοκρασίες 

Μπαίνοντας πλέον στην εβδομάδα των Χριστουγέννων, την τελευταία του 2023, θα συνεχίσουν να κυριαρχούν οι ηλιόλουστες μέρες σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και οι άνεμοι να πνέουν με ασθενής έως μέτρια ένταση στα πελάγη μας έως και την προτελευταία μέρα του έτους σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις. 

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Δευτέρα 25/12/2023(ανήμερα Χριστουγέννων):
Ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας με μόνο λίγες νεφώσεις στα Δυτικά και τη Νότια και Ανατολική νησιωτική χώρα, ενώ κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Ν-ΝΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα Νότια 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ασθενείς μεταβλητοί 1 με 2 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -1 έως 17°C, στα Κεντρικά από 1 έως 18 και τοπικά 19°C και στα Νότια από 7 έως 20°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 16 με 17 και νοτιότερα τους 18 με 19 βαθμούς.

Για Τρίτη 26/12/2023:
Λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν στα Δυτικά, τα Νότια και Ανατολικά που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και ίσως δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας στα νησιά του Ιονίου, του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη το απόγευμα. Στα υπόλοιπα θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη αύριο.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Ν-ΝΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ΒΑ τα 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ασθενείς μεταβλητοί 1 με 2 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, στα Βόρεια θα κυμανθεί περίπου από 
-1 έως 16°C, στα Κεντρικά από 1 έως 18°C και τοπικά 19°C και στα Νότια από 7 έως 20°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 16 με 17 και νοτιότερα τους 18 με 19°C.
 
Για Τετάρτη 27/12/2023:
Στα Νότια και Ανατολικά θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικά ασθενείς βροχές σύντομης διάρκειας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Στα υπόλοιπα τμήματα θα υπάρξουν το πρωί λίγες νεφώσεις που σύντομα θα διαλυθούν και θα επικρατήσει αίθριος ουρανός, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Δ-ΝΔ ασθενείς έως μέτριοι χωρίς να ξεπερνούν τα 4-5 Μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση από το μεσημέρι, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ΒΔ 2 με 3 και τοπικά στα Νότια 4 Μποφόρ.
Ο υδράργυρος στα Βόρεια θα φτάσει έως 15°C, στα Κεντρικά έως 16 και τοπικά 17°C και στα Νότια έως 19°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 16 με 17 και νοτιότερα τους 18°C.

Λίγα λόγια για τον καιρό έως και την Πρωτοχρονιά:

Εξαιρετικά καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν να επικρατούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας και την υπόλοιπη εβδομάδα, με τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, τις υψηλές από τα κανονικά επίπεδα θερμοκρασίες και τους ασθενείς-μέτριους άνεμους να έχουν τον κυρίαρχο λόγο τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο. Αντιθέτως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται πως το παλιό έτος θα μας αποχαιρετήσει με κακοκαιρία και θα μας υποδεχτεί το νέο με ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα Δυτικά με βροχές και καταιγίδες. 
Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού των Χριστουγέννων για τη χώρα μας και συνοπτικά έως και την Πρωτοχρονιά. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων μέχρι και το τέλος του έτους που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες...για να είμαστε παντός καιρού.

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου