Η κακοκαιρία Ciaran σφυροκοπά την Ευρώπη: Πλημμύρες και άνεμοι που σπάνε κάθε ρεκόρ (βίντεο)

1

 

Αντιμέτωπες με μία από τις ισχυρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών αναμένεται να έρθουν περιοχές της Δυτικής Ευρώπης, με τη κακοκαιρία ''Ciaran'' να έχει ήδη φτάσει στις ακτές της Αγγλίας από αργά το βράδυ της Τετάρτης. Οι ισχυρές καταιγίδες που εκδηλώθηκαν στις ακτές στο νοτιοδυτικό άκρο της Αγγλίας προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία στις τοπικές αρχές, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποίησε τους κατοίκους του να παραμείνουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Μεγάλες ζημιές έχουν ήδη αναφερθεί στο Hampshire, το Isle of Wight και το Jersey, με εκατοντάδες σχολεία να παραμένουν κλειστά σε ολόκληρη τη νότια Αγγλία. Πολλοί κάτοικοι -παράλληλα- έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία αφού ο άνεμος προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις περιουσίες τους.


Το Μετεωρολογικό Γραφείο του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε προειδοποιήσεις για σοβαρές καιρικές συνθήκες, για ανέμους με ένταση 130 χιλιόμετρων την ώρα, ή ακόμα και περισσότερο σε παράκτιες περιοχές από το βράδυ της Τετάρτης έως και την Πέμπτη. Τα νησιά της Μάγχης και η ανατολική Αγγλία φαίνεται πως θα υποστούν το μεγαλύτερο βάρος του ανέμου και της βροχής.

Μάλιστα, οι κάτοικοι στα νησιά της Μάγχης κλήθηκαν να μην αποθηκεύουν αγαθά αφού τα ράφια των σούπερ μάρκετ πρίν από τη καταιγίδα... Σάκοι άμμου μοιράζονταν σε αρκετές περιοχές της Αγγλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η Αγγλική Υπηρεσία Περιβάλλοντος προέτρεψε τους ανθρώπους να προετοιμαστούν για «πιθανές σημαντικές πλημμύρες στην ενδοχώρα» αλλά προσέθεσε επιπλέον ότι «ο άνεμος είναι η μεγαλύτερη απειλή». Ο εθνικός μετεωρολόγος στην Ιρλανδία, Met Éireann, προέβλεψε επίσης ισχυρές βροχές, ισχυρούς ανέμους και πλημμύρες στις νότιες κομητείες. «Μοιάζει με μια καταιγίδα κάθε λίγα χρόνια για το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία», είπε ο Μπομπ Χένσον, μετεωρολόγος και συγγραφέας επιστήμης στο Yale Climate Connections, αλλά θα μπορούσε να μετατραπεί σε «καταιγίδα που βλέπουμε μια φορά σε κάθε γενιά», είπε.

> Ο τρόμος φτάνει και στη Γαλλία


Στη βορειοδυτική Γαλλία, οι κάτοικοι προετοιμάζονταν επίσης για ισχυρούς ανέμους με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ''Météo-France'' να προειδοποιεί ότι θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και τα 145 χιλιόμετρα την ώρα στη Βρετάνη, τη Νορμανδία και το Λίγηρα. Άνεμοι 170 χιλιομέτρων την ώρα και κύματα σχεδόν 10 μέτρων αναμένονται στο βορειοδυτικό άκρο της χώρας.

Η εθνική αρχή τρένων, ''SNCF'', ακύρωσε ορισμένα περιφερειακά δρομολόγια σε πέντε ανατολικές περιοχές από το βράδυ της Τετάρτης, ενώ οι υπερταχείες από το Παρίσι εξαλείφουν τις ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή προς τη Ρεν και αρκετούς άλλους προορισμούς.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε», δήλωσε στο δίκτυο BFM-TV ο Ερίκ Μπροκάρντι, εκπρόσωπος της Εθνικής Ομοσπονδίας Πυροσβεστών της Γαλλίας. Συνέστησε στους κατοίκους να παραμείνουν σπίτι, να κλείσουν ερμητικά τα ρολά και να εξοπλιστούν με κιτ έκτακτης ανάγκης γεμάτα με τα απαραίτητα φάρμακα και φακούς σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου