Μπαίνει επιτέλους το φθινόπωρο; Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες στην Αττική - Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

1

Με ηλιοφάνεια, ανοιξιάτικες θερμοκρασίες αλλά και νοτιάδες ξεκίνησε η νέα εβδομάδα για την περιοχή της Αττικής, με τον καιρικό σκηνικό να μην αλλάζει καθόλου πρόσωπο παρόλο που πλέον έχουμε μπει για τα καλά στη καρδιά του φθινοπώρου. Σύμφωνα με όλα τα νεότερα στοιχεία όμως, η άνοιξη φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της, με το φθινόπωρο να αναμένεται να έρθει σε μόλις λίγες ώρες από τώρα. 

Πάμε να δούμε αναλυτικά πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Τετάρτη (07/11/2023)

Με αραιές νεφώσεις και αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια φαίνεται πως θα κυλήσει η Τετάρτη στην Αττική. Σε σταδιακή πτώση φαίνεται πως θα βρεθεί ο υδράργυρος, με τις μέγιστες τιμές εντός του λεκανοπεδίου να μην ξεπερνούν τους 24-26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι μεταβλητοί, θα πνέουν αρκετά ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-5 Μποφόρ.


Πέμπτη (08/11/2023)

Τη Πέμπτη, ο καιρός στην Αττική αναμένεται γενικά νεφελώδης. Μέσα στην ημέρα δεν φαίνεται να λείπουν και τα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ  θερμοκρασία σε περεταίρω πτώση, δεν θα ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 20-22 βαθμούς Κελσίου. Οι, βόρειας - βορειοανατολικής διεύθυνσης, άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 4-5 Μποφόρ.

Με αρκετές νεφώσεις και θερμοκρασίες κοντά στους 19-21 βαθμούς Κελσίου φαίνεται πως θα φτάσουμε μέχρι και τη Παρασκευή, με όλα τα νεότερα στοιχεία, ωστόσο, να δίνουν μια πρώτη υποψία για ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από τα βορειοδυτικά μέσα στο Σαββατοκύριακο.

*Επιμέλεια πρόγνωσης Αττικής: Δημήτρης Ντόβας

> Πανελλαδική πρόγνωση καιρού από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

1)Bροχές στα Δυτικά και Βόρεια
2)Νοτιάδες στρεφόμενοι σε Βοριάδες
3)Πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη

Αλλάζει πάλι το σκηνικό του καιρού μετά από την καλοκαιρία αυτών των ημερών, αφού  αύριο Τετάρτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα με γρήγορη όμως βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Νότιες διευθύνσεις μέτριοι, ενώ την Πέμπτη θα στραφούν σε Βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία επίσης θα παρουσιάσει αισθητή πτώση την Πέμπτη, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Τετάρτη 8/11/2023: (γιορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ)

Αίθριος θα είναι ο καιρός αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ από το μεσημέρι και όσο πλησιάζουμε προς το απόγευμα θα αρχίζουν να πυκνώνουν επίσης στα Δυτικά και Βόρεια τμήματα. Απ´ τις πρώτες, λοιπόν, βραδινές ώρες ένα νέο ψυχρό μέτωπο θα φέρει βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Δυτική Στερεά, την Ήπειρο και ύστερα, κινούμενο αυτό Ανατολικά, θα επηρεάσει πιο αργά τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες, λόγω σχηματισμού τοπικών ομιχλών.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο Νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν αρχικά ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα τεθούν σε ενίσχυση στα 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά Ν-ΝΔ 3 με 4 Μποφόρ, στρεφόμενοι αργότερα σε Δ-ΒΔ 4 με 5 και τοπικά στο Βόρειο πέλαγος έως 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, στα Βόρεια θα κυμανθεί από 08 έως 23°C, στα Κεντρικά από 11 έως 28°C και στα Νότια από 15 έως 24°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 22 με 23°C.

Για Πέμπτη 9/11/2023:

Καθώς, λοιπόν, το ψυχρό αυτό μέτωπο θα κινηθεί Νοτιοανατολικά, θα επηρεάσει και τις νοτιότερες περιοχές τις χώρας μας προκαλώντας ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και βροχές στα Ανατολικά προσήνεμα όπως στις Σποράδες, την Εύβοια, την Κεντρική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο έως τις μεσημεριανές ώρες. Μικρή πιθανότητα υπάρχει για τοπικά ασθενείς βροχές στην Κρήτη, ενώ στα υπόλοιπα θα είναι γενικά βελτιωμένος με λίγες αραιές νεφώσεις στα Δυτικά. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στην Δυτική και Ανατολική χώρα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο Β-ΒΑ θα πνέουν 4 με 5 και τοπικά στα Βόρεια οι ριπές θα φτάνουν και τα 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά ΒΔ 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση κυρίως στα Βόρεια, θα κυμανθεί από 04 έως 18°C, στα Κεντρικά από 07 έως 23°C και στα Νότια από 15 έως 24°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει περίπου τους 21 με 22 βαθμούς.

Μπορεί, λοιπόν, ο καιρός να έχει βελτιωθεί από την την Πέμπτη το μεσημέρι, ωστόσο όμως  αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ, αφού από την Παρασκευή οδεύοντας προς το Σαββατοκύριακο νέο ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει σταδιακά τη χώρα μας απ´ τα Βορειοδυτικά με θυελλώδεις Νοτιάδες και ισχυρές βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοούν επίσης την έντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα είναι σε υψηλές για την εποχή τιμές κυρίως στα Κεντρικά και Νότια τμήματα. Μείνετε συντονισμένοι για αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες…για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου