Ο καιρός τη νέα εβδομάδα: Η άνοιξη επιστρέφει στην Αττική με ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και νοτιάδες - Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

1


Με ανοιξιάτικο καιρό αποχαιρετήσαμε τελικά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου στην Αττική, με την φθινοπωρινή αλλαγή του Σαββάτου να μην μοιάζει καθόλου με τον ηλιόλουστο και θερμό καιρό της Κυριακής. Πάμε να δούμε σε αυτό το σημείο πως αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού στην Αττική τις επόμενες ημέρες, με όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν συνθήκες άνοιξης, με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες αραιές νεφώσεις αλλά και ήπιες, υψηλές για την εποχή, θερμοκρασίες.

Αναλυτικά,

Δευτέρα (06/11/2023)
Αύριο Δευτέρα, ο καιρός στην περιοχή της Αττικής αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι αίθριος. Σε ήπια επίπεδα ο υδράργυρος, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 23-26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι που θα πνέουν από δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις, δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 3-4 Μποφόρ.

Τρίτη (07/11/2023)
Την Τρίτη το καιρικό σκηνικό φαίνεται πως θα εξακολουθήσει να είναι βελτιωμένο στην Αττική, με αρκετή ηλιοφάνεια σε ολόκληρο το νομό και λίγες πιθανές νεφώσεις κατά τις απογευματινές, κυρίως, ώρες. Σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών θα βρεθεί ο υδράργυρος, με τη μέγιστη θερμοκρασία εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τοπικά τους 22-24 βαθμούς Κελσίου. Οι -μεταβλητής διεύθυνσης- άνεμοι, δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 3-4 Μποφόρ.

Γενικά βελτιωμένο φαίνεται πως θα παραμένει -τώρα- το σκηνικό του καιρού μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν -σιγά σιγά- σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τη Πέμπτη και μετά.

> Η πανελλαδική πρόγνωση του καιρού από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

1)Ασθενείς τοπικές βροχές στα Νότια-Πιο έντονες στα Δυτικά
2)Ασθενείς-Μέτριοι άνεμοι
3)Μικρή άνοδο θερμοκρασίας

Μετά τη γρήγορη βελτίωση του καιρού σήμερα Κυριακή, αίθριος θα συνεχίσει να είναι και την επόμενη εβδομάδα τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη με εξαίρεση κάποια τμήματα στα Δυτικά, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων όπου εκεί ίσως σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα είναι σε πιο υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κι άλλο, αφού θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι στα πελάγη μας.

Πιο αναλυτικά:
Για αύριο Δευτέρα 6/11/2023:
Βροχές μέτριας έντασης θα σημειωθούν αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες στην Δυτική χώρα και κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τα ορεινά της Δυτικής Στερεά Ελλάδας, οι οποίες δεν φαίνεται να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα, αφού θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν μέχρι το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα αναμένεται αίθριος με λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα Νότια και Ανατολικά που ίσως δώσουν τοπικά σύντομες ασθενείς βροχές στα Δωδεκάνησα και τα ορεινά της Κρήτης. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Δ-ΝΔ αρχικά μέτριοι 3 με 4 και τοπικά στα Νότια 5 Μποφόρ με περεταίρω εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στο Ιόνιο Δυτικών διευθύνσεων δεν θα ξεπερνούν τα 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα Βόρεια θα κυμανθεί από 10 έως 24°C, στα Κεντρικά από 11 έως 28°C και στα Νότια από 12 έως 26°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 22 με 23°C.

Για Τρίτη 7/11/2023:
Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις στα Κεντρικά και Βόρεια από το μεσημέρι και μετά, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στη Δυτική και Ανατολική χώρα.
Οι άνεμοι στα πελάγη μας θα είναι ασθενείς μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ, εκτός από το Βόρειο Ιόνιο όπου εκεί θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, στα Βόρεια θα κυμανθεί από 07 έως 23°C, στα Κεντρικά από 9 έως 26°C και στα Νότια από 15 έως 25°C. Στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας χώρας η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει περίπου τους 22 με 23 βαθμούς.

Καλός θα είναι ο καιρός και την Τετάρτη τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει πάλι τη χώρα μας από τα Βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Μακεδονία με γρήγορη όμως εξασθένηση τις πρωινές ώρες της Πέμπτης. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα είναι σε υψηλές για την εποχή τιμές, καθώς παράλληλα οι άνεμοι δε θα ξεπερνούν τα 4 Μποφόρ, αφού θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι από Νότιες διευθύνσεις. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού. Μείνετε συντονισμένοι για την ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες…για να είμαστε παντός καιρού.
Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου