Άστατος ο καιρός στην Αττική τη Τετάρτη - Πως θα υποδεχτούμε τον Δεκέμβρη - Ο καιρός στη χώρα μας

1


Μετά από ένα άκρως χειμερινό Σαββατοκύριακο με χιονοπτώσεις, ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, καθώς επίσης και ισχυρούς ανέμους σε ολόκληρη τη χώρα, η νέα εβδομάδα αν και ξεκίνησε με σταδιακή βελτίωση, σήμερα Τρίτη όπως και ήταν αναμενόμενο, ο καιρός παρουσίασε εκ νέου επιδείνωση, με τοπικά ισχυρούς νοτιάδες, βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Με τον Νοέμβριο λοιπόν να φτάνει πλέον στο τέλος του, πάμε να δούμε αναλυτικά πως αναμένεται να εξελιχθεί το καιρικό σκηνικό τις αμέσως επόμενες ημέρες, μέχρι και το τέλος του μήνα, αλλά και να δούμε πως προβλέπουν τα μετεωρολογικά μοντέλα ότι θα ξεκινήσει ο νέος μήνας.

>Αναλυτικά για τη περιοχή της Αττικής:

Τετάρτη (29/11/2023)
Αύριο Τετάρτη, ο καιρός στο νομό αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές άστατος. Από τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε ο Αττικός ουρανός να είναι συννεφιασμένος με μικρά παροδικά ανοίγματα, ενώ από το μεσημέρι -κυρίως - και μετά, δεν αποκλείεται να εκδηλώνονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές αλλά και πιθανές καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 20-22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι εμφανώς εξασθενημένοι, θα πνέουν από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-5 Μποφόρ.

Πέμπτη (30/11/2023)

Τη Πέμπτη, ο καιρός στην Αττική αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στο σύνολό της. Ηλιοφάνεια και λίγες πιθανές τοπικές νεφώσεις θα συνθέτουν το καιρικό σκηνικό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, αναμένεται να φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 18-20 βαθμούς Κελσίου. Οι, μεταβλητής διεύθυνσης, άνεμοι θα πνέουν ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 2-4 Μποφόρ.

Με γενικά βελτιωμένο καιρό, ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις φαίνεται πως θα φτάσουμε μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, με όλα τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία να δείχνουν πως ο νέος μήνας θα μας υποδεχτεί με συνθήκες καλοκαιρίας.

*Επιμέλεια πρόγνωσης Αττικής: Δημήτρης Ντόβας 

>Η πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

1)Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη
2)Εξασθένηση των ανέμων
3)Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο στα Δυτικά, Νότια και Ανατολικά, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, με αισθητή βελτίωση να δείχνει ο καιρός από την Πέμπτη. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση παραμένοντας παράλληλα η θερμοκρασία σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Τετάρτη 29/11/2023:
Τοπικές βροχοπτώσεις ασθενείς έως μέτριας έντασης θα εκδηλωθούν αύριο στην Ήπειρο, την Δυτική και Κεντρική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, καθώς επίσης αργότερα στην Ανατολική Στερεά(συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου (περίπου από τα 2000m), ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας πιο μεγάλα στη Θράκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο ΝΔ 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ, με εξασθένηση προς το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια περίπου από 5 έως 18°C, στα Κεντρικά από 8 έως 22°C και στα Νότια από 11 έως 21°C. Στις ορεινές περιοχές η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ στα νησιά του Αιγαίου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 20 με 21 βαθμούς και στου Ιονίου τους 17 με 18°C.

Για Πέμπτη 30/11/2023:
Γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη σχεδόν σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό νησιωτικό τμήμα, το οποίο ίσως δεχτεί ασθενείς τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα από τις πρωινές έως τις μεσημεριανές ώρες. Στην υπόλοιπή χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν από το βράδυ στα Βορειοδυτικά με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών.
Οι άνεμοι στα πελάγη μας θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν Νότιοι έως 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί στα Βόρεια περίπου από 3 έως 14°C, στα Κεντρικά από 05 έως 20°C και στα Νότια από 11 έως 21°C. Στις ορεινές περιοχές η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ στα νησιά του Αιγαίου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 19 με 20 βαθμούς και στου Ιονίου τους 17 με 18°C.

Την Παρασκευή ο Δεκέμβρης θα μας  υποδεχτεί με καλό καιρό σε γενικές γραμμές, με εξαίρεση τα Δυτικά και την Ανατολική νησιωτική χώρα, αφού εκεί προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν ενίσχυση, αφού θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί αγγίζοντας τοπικά έως και τα 7 Μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοούν επίσης και τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες...για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση
Τζανακάκης Μιχαήλ

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου