Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας - Θυελλώδεις άνεμοι στη χώρα

0


🌪️⛈️Εξαιρετικά χαμηλές πιέσεις πάνω από τον Ελλαδικό χώρο τις αμέσως επόμενες ώρες θα φέρουν ισχυρούς ανέμους έως και 10 Μποφόρ, βροχές και τοπικές καταιγίδες (κυρίως σε Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Πελοπόννησο, καθώς επίσης και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου).

Από νωρίς το βράδυ, η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σημαντική πτώση από βορρά προς νότο, με αποτέλεσμα μέρος του υετού να μετατρέπεται σε χιονόπτωση σε αρκετές ορεινές - ημιορεινές περιοχές της βόρειας και δυτικής Ελλάδας.

⚠️Τα όποια φαινόμενα μπορεί να έχουν έντονο χαρακτήρα τοπικά, όμως η διάρκεια τους θα είναι πολύ σύντομη, με σταδιακή εξασθένηση το πρωί της Κυριακής.

🌪️Ιδιαίτερα ενισχυμένοι αναμένεται να πνέουν οι άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από αργά το μεσημέρι και μετά, οπότε θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή!

🌡️Κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, οι θερμοκρασίες στη χώρα θα βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με τον υδράργυρο να μην υπερβαίνει πουθενά τους 15-16 βαθμούς αργά το μεσημέρι. Πολύ χαμηλές αναμένεται να παραμένουν οι θερμοκρασίες στη χώρα έως και το ξημέρωμα - μεσημέρι της Δευτέρας.

👉🏻Αναλυτικά για τη περιοχή της Αττικής, ο καιρός σήμερα Σάββατο, περιμένουμε να παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από το απόγευμα έως και αργά το βράδυ, με τοπικές βροχές αλλά και πιθανές καταιγίδες. Από αργά το βράδυ - ξημερώματα Κυριακής, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει απότομη πτώση, με τον υδράργυρο, αύριο Κυριακή, να μην ξεπερνάει τοπικά τους 13-14 βαθμούς Κελσίου.
Ισχυροί άνεμοι αναμένονται κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές που βρίσκονται (κυρίως) στα δυτικά και τα νότια του νομού.

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)