Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Αρκετή ηλιοφάνεια και τοπικά ενισχυμένοι βοριάδες στην Αττική - Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

1

Μετά από μία εβδομάδα με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις και καλές για την εποχή θερμοκρασίες, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου αναμένεται να βρει την πρωτεύουσα με σχετικά καλές συνθήκες, με ηλιοφάνεια, λίγες παροδικές νεφώσεις αλλά και τοπικά ενισχυμένους βοριάδες. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις ήπιες θερμοκρασίες που θα επικρατούν, μας οδηγούν σε μια ήπια μετάβαση προς τον φετινό χειμώνα.

Αναλυτικά...

Σήμερα Σάββατο (07/10/2023), ο καιρός στην περιοχή της Αττικής αναμένεται ήπιος, με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών εξασθενημένων φαινομένων στις βόρειες και δυτικές περιοχές του νομού. Η θερμοκρασία φαίνεται να παραμένει σε καλά για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τις μεσημεριανές ώρες τους 27-28 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά ενισχυμένοι αναμένεται να είναι οι βοριάδες στα γύρω παραθαλάσσια (κυρίως) τμήματα, με ριπές που δεν αποκλείεται να φτάνουν τοπικά τα 6-7 Μποφόρ.

Βελτιωμένος αναμένεται να είναι ο καιρός στην Αττική αύριο Κυριακή (08/10/2023), με αρκετή ηλιοφάνεια και πιθανότητα ανάπτυξης παροδικών νεφώσεων κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 28-30 βαθμούς Κελσίου, ενώ εξασθενημένοι θα πνέουν οι, κατά κύριο λόγο, βόρειοι άνεμοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 (ίσως τοπικά και τα 5) Μποφόρ.

Με αρκετή ηλιοφάνεια, παροδικές νεφώσεις αλλά και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται πως θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για την Αττική από τη νέα εβδομάδα, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να μην βλέπουν κάποιο κύμα κακοκαιρίας να μας επηρεάζει στο άμεσο μέλλον. 

> Η πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη: 

-Βροχές στα ανατολικά προσήνεμα
-Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο το Σάββατο
-Μικρή άνοδο θερμοκρασίας την Κυριακή

Με αραιές νεφώσεις και τοπικές μπόρες κύλησε η Παρασκευή κυρίως στα Κεντρικά και Βόρεια ορεινά της ηπειρωτική χώρας, ενώ σήμερα αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα Ανατολικά προσήνεμα με τον βόρειο άνεμο στο Αιγαίο να κυριαρχεί και να μην αφήνει τον υδράργυρο να ξεπεράσει τους 25°C. Αντιθέτως την Κυριακή θα επικρατεί ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα με τον άνεμο να εξασθενεί και να ανεβαίνει για λίγο ο θερμοκρασία 
Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Σάββατο  07/10/2023:
Γενικά αίθριος αναμένεται να κυλήσει σήμερα ο καιρός με εξαίρεση, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά όπως στην υπόλοιπη Στερεά και την Πελοπόννησο. Η ορατότητα το πρωί και το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στο Κεντρικό 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι αρχικά μεταβλητοί 1 με 2 Μποφόρ όπου από το απόγευμα θα στραφούν Β-ΒΔ 3 με 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία με τη μέγιστη να μην ξεπερνά αύριο τους 27°C, θα κυμανθεί από 16 έως 27°C στα νότια, στα κεντρικά από 12 έως 27°C και στα βόρεια από 10 έως πάλι 27°C, όπου στις νησιωτικές και στις ορεινές περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για Κυριακή 08/10/2023:
Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας θα κυλήσει η Κυριακή, με εξαίρεση τα νότια όπου εκεί θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν σε Κρήτη και Δωδεκάνησα και αργότερα από το βράδυ και στα βόρεια χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα φαινόμενα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό Αιγαίο εξασθενημένοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 5 και τοπικά στο Νοτιοανατολικό έως 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο ίδιας διεύθυνσης θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί 4 με 6 και τοπικά στο Βόρειο πέλαγος ίσως φτάσουν και τα 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα κυμανθεί στα βόρεια 11 έως 27°C, στα κεντρικά από 13 έως 28 και τοπικά ίσως και 29°C και στα νότια από 15 έως 27°C. Στα νησιά του Αιγαίου η μέγιστη δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 23 με 24°C.

Με λίγα φαινόμενα στα Κεντρικά, Ανατολικά και Νότια φαίνεται πως θα ξεκινήσει η άλλη εβδομάδα τα οποία θα σταματήσουν γρήγορα, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν πάλι οι άνεμοι στο Αιγαίο έως τα μέσα αυτής σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Αυτές ήταν οι καιρικές εξελίξεις. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη ενημέρωση...για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου