Ο καιρός τη νέα εβδομάδα: Ηλιοφάνεια, παροδικές νεφώσεις και ήπιες θερμοκρασίες στην Αττική - Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

1

Με ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις και θερμοκρασίες κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου πέρασε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου για την Αττική, με τους Αθηναίους μάλιστα να ξεχύνονται στις παραλίες, με αποτέλεσμα οι τελευταίες εικόνες να θυμίζουν πιο πολύ τέλη άνοιξης- αρχές καλοκαιριού, παρά μέσα φθινοπώρου - τέλη Οκτωβρίου. Πάμε να δούμε παρακάτω πως αναμένεται να εξελιχθεί το καιρικό σκηνικό στην Αττική τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν να διανύουμε τις τελευταίες ήπιες ημέρες πριν από τη σταδιακή πτώση του υδραργύρου επιστρέφοντας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά,

Δευτέρα (30/10/2023)

Αύριο Δευτέρα ο καιρός στην Αττική αναμένεται βελτιωμένος για ολόκληρη την ημέρα. Αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες παροδικές νεφώσεις φαίνεται πως θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού ενώ δεν αποκλείεται ξαφνικά μέχρι και το μεσημέρι να σημειωθούν ασθενή φαινόμενα κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Ενισχυμένη φαίνεται να παρουσιάζεται η πιθανότητα για τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα παραμένει σε ήπια επίπεδα, με τον υδράργυρο τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τους 26-28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι φαίνεται πως θα πνέουν κατά κύριο λόγο από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 Μποφόρ.

Τρίτη (31/10/2023)

Με γενικά αίθριο καιρό φαίνεται πως θα κυλήσει η Τρίτη στην Αττική, με πιθανότητα ανάπτυξης τοπικών νεφώσεων κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Σε παρόμοια επίπεδα η θερμοκρασία θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 26-28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι μεταβλητής διεύθυνσης άνεμοι, δεν θα ξεπερνούν σε ένταση τα 3-4 Μποφόρ.

Αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες φαίνεται πως θα συνθέτουν το καιρικό σκηνικό και τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη, με αρκετές πιθανότητες για σημαντική μεταβολή του καιρού από το επόμενο Σαββατοκύριακο και μετά.

*Επιμέλεια πρόγνωσης Αττικής: Δημήτρης Ντόβας


> Η πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

1)Ασθενείς τοπικές βροχές Κεντρικά και Νότια 
2)Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο
3)Μικρή πτώση της θερμοκρασία

Ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες επικράτησαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας την ημέρα της εθνικής μας εορτής και την Κυριακή που μας πέρασε, με εξαίρεση την Ανατολική και Νότια νησιωτική χώρα όπου εκεί σημειώθηκαν τοπικά ασθενείς βροχές χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στο ίδιο περίπου μοτίβο θα κυλήσει ο καιρός και τη νέα εβδομάδα με ορισμένες ασθενείς βροχές να εντοπίζονται αυτή τη φορά στην Κεντρική και Νότια ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα αλλάξουν διεύθυνση στο Αιγαίο και θα πνέουν Βόρειοι προκαλώντας παράλληλα και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά:

Για αύριο Δευτέρα 30/10/2023:
Με γενικά καλό καιρό θα μπει η νέα εβδομάδα επικρατώντας ηλιοφάνεια σε πολλές περιοχές της χώρας μας με εξαίρεση τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τη Ρόδο όπου εκεί θα σημειωθούν τοπικά ασθενείς βροχές. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στις γύρω ορεινές περιοχές και θα είναι μικρής έντασης και διάρκειας, αφού θα επικρατούν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, λόγω σχηματισμού τοπικών ομιχλών.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από Βόρειες διεύθυνσης εντάσεως 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων 1 με 2 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια από 07 έως 25°C, στα κεντρικά από 09 έως 26°C, ενώ στα νότια από 13 έως 24°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς.

Για Τρίτη 31/10/2023:
Ηλιοφάνεια θα επικρατεί γενικά στην Νότια και Ανατολική χώρα, ενώ αραιές νεφώσεις θα υπάρχουν στα Κεντρικά και Βόρεια, οι οποίες θα πυκνώσουν κυρίως στα Βορειοδυτικά και ίσως σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο από αργά το βράδυ. Αυξημένη πιθανότητα υπάρχει επίσης για σύντομες σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και μάλιστα στην Ρόδο, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πέσουν και κάποιοι τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της Ανατολικής Κρήτης χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, λόγω σχηματισμού τοπικών ομιχλών.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο 3 με 4 Μποφόρ με περεταίρω σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο θα παρουσιάσουν σιγά-σιγά ενίσχυση και θα πνέουν από Νότιες διεύθυνσης 4 με 5 και τοπικά στα Βόρεια 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 25°C, στα κεντρικά από 11 έως 26°C και στα νότια από 15 έως 24°C. Στα ορεινά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς.

Με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Δυτική Ελλάδα φαίνεται πως θα μπει ο Νοέμβριος την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία φαίνεται πως θα μας επηρεάσει μια νέα πιο ισχυρή κακοκαιρία με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται πιο έντονα σε πολλές περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας κυρίως χώρας. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για την επόμενη εβδομάδα. Μείνετε συντονισμένοι για την ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες…για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.


Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου