Με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις ο καιρός στην Αττική τις επόμενες ημέρες - Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα...

0

 

Με ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις αλλά και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες ξεκίνησε η νέα εβδομάδας για την Αττική, με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία να θέλουν παρόμοιο καιρικό σκηνικό και τις επόμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, 

Αύριο Τετάρτη (04/10/2023) ο καιρός στην Αττική αναμένεται αίθριος για το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας. Κατά τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες, πιθανή είναι η ανάπτυξη τοπικών νεφώσεων, κυρίως στα βόρεια του νομού, χωρίς ωστόσο να φαίνεται πιθανή η εκδήλωση φαινομένων. Η θερμοκρασία θα παραμένει σε καλά για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τους 27-28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα εξακολουθούν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση από 2-5 Μποφόρ.

Με αρκετά βελτιωμένο καιρό φαίνεται πως θα κυλήσει και η Πέμπτη (05/10/2023) στην περιοχή της Αττικής, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών φαίνεται πως θα βρίσκεται θερμοκρασία, με τον υδράργυρο τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τους 27-28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι μεταβλητοί, θα πνέουν με ένταση από 2-5 Μποφόρ.

Αρκετά βελτιωμένος αναμένεται να παραμένει ο καιρός στο νομό μέχρι τουλάχιστον και τα τέλη της εβδομάδας, με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες τοπικές νεφώσεις και πολύ ήπιες θερμοκρασίες.


> Η πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

-Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα
-Εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο 
-Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας 

Με καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα συνεχίζεται και η υπόλοιπη εβδομάδα χωρίς σημαντικά φαινόμενα, καθώς αναμένεται επίσης εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο και μικρή πάλι άνοδο της θερμοκρασίας από τις επόμενες ημέρες. 
Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Τετάρτη 4/10/2023: 
Αίθριος αναμένεται ο καιρός σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα με εξαίρεση την Κρήτη όπου εκεί θα υπάρξουν κάποιες νεφώσεις οι οποίες ίσως δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές κυρίως στα δυτικά τμήματα του νησιού έως περίπου τις μεσημεριανές ώρες. Περιορισμένη θα είναι επίσης η ορατότητα νωρίς το πρωί στην ηπειρωτική χώρα. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο με μικρή εξασθένιση θα πνέουν Βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στο κεντρικό πέλαγος 7 Μποφόρ, όπου από το απόγευμα θα εξασθενήσουν περαιτέρω, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς 1 με 2 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει για λίγο πάλι, φαίνεται πως η μέγιστη αύριο θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 27 και τοπικά ίσως και τους 28°C, ενώ στα νησιά του Αιγαίου, λόγω του βοριά, θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Η ελάχιστη κατά τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες θα δείξει μονοψήφιο αριθμό κυρίως στις ορεινές περιοχές. 
 
Για Πέμπτη 05/10/2023:
Μικρή πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών αναμένεται την Πέμπτη στα ορεινά κυρίως της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας ηπειρωτικής χώρας, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα είναι γενικά αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις. Τοπικά μειωμένη θα είναι η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες η οποία σιγά σιγά θα "σπάει" όσο ανεβαίνει ο ήλιος.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο, σε περαιτέρω εξασθένιση, θα πνέουν Βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στο Κεντρικό πέλαγος έως και 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς Δ-ΒΔ 2 με 3 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα με τη μέγιστη να μην ξεπερνά τους 27°C στα ηπειρωτικά και τους 22 με 23°C στα νησιά του Αιγαίου, ενώ η ελάχιστη φαίνεται πως θα αγγίξει στις πεδινές περιοχές τους 12 με 13°C, όπου στις ορεινές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Με γενικά καλό καιρό θα κυλήσει και η Παρασκευή στα περισσότερα τμήματα της χώρας με εξαίρεση ορισμένες ορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης όπου εκεί ίσως εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ασθενής έντασης  από το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στο Αιγαίο μέτριοι έως τοπικά ισχυροί ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά.

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για την υπόλοιπη εβδομάδα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία…για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)