Ο καιρός τη νέα εβδομάδα: Ηλιοφάνεια και ήπιες θερμοκρασίες στην Αττική - Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

1


Με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες αραιές νεφώσεις και θερμοκρασίες κοντά στους 27-29 βαθμούς Κελσίου πέρασε το Σαββατοκύριακο για την Αττική, ενώ πτώση παρουσίασε και η ένταση του ανέμου σήμερα Κυριακή, μετά από μια μικρή επιδείνωση που παρουσίασε εχθές. Πάμε σε αυτό το σημείο να δούμε πως αναμένεται να εξελιχθεί το καιρικό σκηνικό στην Αττική τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με όλα τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Αύριο Δευτέρα (09/10/2023), ο καιρός στο σύνολο της Αττικής αναμένεται γενικά αίθριος, με πιθανότητα ανάπτυξης τοπικών αραιών νεφώσεων κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα παραμένει σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, με τον υδράργυρο τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τους 26-28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση παροδικά ενισχυμένη, που δεν αποκλείεται να αγγίζει τοπικά (μέσα από ριπές) ακόμα και τα 5-7 Μποφόρ.

Παρόμοιο αναμένεται να είναι το καιρικό σκηνικό και τη Τρίτη (10/10/2023) με αρκετή ηλιοφάνεια στο σύνολο της Αττικής. Λίγες τοπικές νεφώσεις δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους  κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε καλά για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τους 26-28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση που δεν αποκλείεται να αγγίζει τοπικά (μέσα από ριπές) ακόμα και τα 3-5 Μποφόρ.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τοπικά ενισχυμένους βοριάδες φαίνεται πως θα χαρακτηρίζουν τον καιρός της Τετάρτης και της Πέμπτης στην Αττική, με την ηλιοφάνεια ωστόσο να κυριαρχεί για το μεγαλύτερο μέρος του νομού. 

> Η πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

-Ηλιοφάνεια με τοπικά φαινόμενα
-Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο Δευτέρα και Τετάρτη
-Ήπιες θερμοκρασίες

Με διαρκείς ηλιοφάνεια φαίνεται πως θα ξεκινήσει και αυτή η εβδομάδα ενώ πάλι δεν θα λείψουν κάποια τοπικά ασθενείς φαινόμενα στην ηπειρωτική χώρα και οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο με τη θερμοκρασία να παραμένει πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά:

Για αύριο Δευτέρα  09/10/2023:
Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας ενώ θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις στην Κεντρική και Βόρεια χώρα, οι οποίες θα αναπτυχθούν και ίσως δώσουν ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στις ορεινές περιοχές  της Βόρειας Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Χαλκιδικής και της Ανατολικής Μακεδονίας από το μεσημέρι όπου μετά γρήγορα θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Β-ΒΑ 5 με 6 και τοπικά στο Βόρειο έως και 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ, ενώ στο Ιόνιο Βόρειας διεύθυνσης θα είναι ασθενείς έως μέτριοι 2 με 3 και τοπικά στα βόρεια 4 με 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα νότια θα κυμανθεί από 14 έως 28°C, στα κεντρικά από 12 έως 27 και τοπικά 28°C, ενώ στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 9 έως 25°C. Στα νησιά του Αιγαίου η μέγιστη δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 23 με 24 βαθμούς, λόγω του ενισχυμένου βόρειου ανέμου.

Για Τρίτη 10/10/2023:
Στο ίδιο περίπου μοτίβο θα κυλήσει και η Τρίτη, αφού υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πάλι κάποιες τοπικές ασθενείς μπόρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και μάλιστα της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδα της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας προς τις απογευματινές ώρες όπου βαθμιαία θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί αίθριος καιρός, ενώ η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση, αφού θα είναι ασθενείς 1 με 2 Μποφόρ με εξαίρεση όμως το Νοτιοανατολικό πέλαγος όπου εκεί θα πνέουν ισχυροί Β-ΒΔ 6 με 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς 1 με 2 Μποφόρ, ενώ μετά θα στραφούν σε Δ-ΒΔ μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 27°C,   στα κεντρικά από 12 έως 28 και τοπικά 30°C και στα νότια από 13 έως 27°C, όπου στις ορεινές περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Με βροχές και καταιγίδες στην Δυτική, Κεντρική και Βόρεια χώρα φαίνεται πως θα κυλήσει η Τετάρτη σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ενώ αναμένεται πάλι να ενισχυθούν οι άνεμοι, αφού θα πνέουν στο Αιγαίο ισχυροί έως θυελλώδεις ρίχνοντας αισθητά τον υδράργυρο. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη νέα εβδομάδα. Μείνετε συντονισμένοι για την ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες…για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου