Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Με ηλιοφάνεια και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες οι παρελάσεις - Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

1



Με αραιές νεφώσεις, αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες άνοιξης φτάσαμε σιγά σιγά στα τέλη της τελευταίας εβδομάδας του Οκτωβρίου στην Αττική, με τις ποσότητες Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα ωστόσο να παραμένουν σε αρκετά υψηλά επίπεδα για ακόμα μια μέρα. Πάμε να δούμε αναλυτικά παρακάτω, πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός αύριο Σάββατο, 28η Οκτωβρίου, αλλά και τη Κυριακή, με όλα τα νεότερα στοιχεία να θέλουν ένα εξαιρετικό καιρικό σκηνικό.

Σάββατο 28η Οκτωβρίου 2023

Αύριο Σάββατο ο καιρός στην περιοχή της Αττικής αναμένεται εξαιρετικός. Ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις, βαθμιαία πυκνότερες κατά τις απογευματινές ώρες, θα συνθέτουν το καιρικό σκηνικό, ενώ παράλληλα σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμαίνονται και οι θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να αγγίζει ακόμα και τους 27-29 βαθμούς Κέλσιου. Ήπιοι θα πνέουν οι άνεμοι, νότιας - νοτιοδυτικής κατεύθυνσης, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 Μποφόρ. Η ποσότητα Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι σχετικά χαμηλή. 

Κυριακή (29/10/2023)

Την Κυριακή, το καιρικό σκηνικό για την περιοχή της Αττικής αναμένεται να χαρακτηρίζεται από ηλιοφάνεια αλλά και λίγες αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, αναμένεται να φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 26-28 βαθμούς Κελσίου, ενώ ήπιοι θα εξακολουθούν να πνέουν οι άνεμοι, μεταβλητής κατεύθυνσης, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 Μποφόρ.

Με καλοκαιρία και συνθήκες άνοιξης φαίνεται πως θα μπούμε στη νέα εβδομάδα, με όλα τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν επιμονή της καλοκαιρίας ακόμα και μετά το τέλος του μήνα.

*Επιμέλεια πρόγνωσης Αττικής: Δημήτρης Ντόβας


> Πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:


1)Ασθενείς βροχές σε Δυτική Ελλάδα-Nησιά Ανατολικού Αιγαίου
2)Μέτριοι Νότιοι άνεμοι στα πελάγη Σάββατο 28η Οκτωβρίου
3)Ο υδράργυρος στα ίδια επίπεδα

Με τοπικά ασθενείς βροχές στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο κύλησε σήμερα η Παρασκευή, ενώ παρόμοιο σκηνικό θα ακολουθήσει ο καιρός και την ημέρα της εθνικής εορτής με το ενδεχόμενο να πέσουν και κάποιοι όμβροι στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, ενώ παράλληλα οι άνεμοι το Σάββατο θα είναι Νότιοι μέτριας έντασης στα πελάγη με εξασθένηση από την Κυριακή. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, ενώ η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Σάββατο 28/10/2023(Ημέρα εθνικής εορτής):

Γενικά με αίθριο καιρό θα εκτελεστεί η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου αύριο στη χώρα μας με εξαίρεση κάποιες περιοχές της Ανατολικής νησιωτικής και της Δυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας όπου εκεί θα σημειωθούν ορισμένα φαινόμενα πιο έντονα στα δυτικά. Συγκεκριμένα από τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικά ασθενείς βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα ορεινά της Κρήτης, ενώ κατά τόπους πιο έντονες θα είναι στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου κυρίως σε Λευκάδα και Κέρκυρα, οι οποίες από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν τελείως μέχρι τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο ουρανός θα είναι αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις όπου στα Βόρεια θα είναι πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά, λόγω σχηματισμού τοπικών ομιχλών.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι Νότιοι στο Κεντρικό και Βόρειο πέλαγος και ΝΔ στο Νότιο εντάσεως 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν Δ-ΝΔ 3 με 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στα βόρεια από 09 έως 27°C, στα κεντρικά από 12 έως 29°C, ενώ στα νότια από 13 έως 25°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς.

Για Κυριακή 29/10/2023:
Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και ανατολικά όπου εκεί υπάρχει πάλι πιθανότητα για τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας τις μεσημεριανές ώρες κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, λόγω σχηματισμού τοπικών ομιχλών.
Οι άνεμοι σε εξασθένηση θα πνέουν στο Αιγαίο μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ΒΔ 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, υψηλα για την εποχή δηλαδή, στα βόρεια θα κυμανθεί περίπου από 08 έως 27°C, στα κεντρικά από 10 έως 28°C και στα νότια από 14 έως 25°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς.

Κάπως έτσι αναμένεται να κυλήσει ο καιρός και την επόμενη εβδομάδα μέχρι και την τελευταία μέρα του Οκτώβρη, αφού από τα μέσα αυτής με την είσοδο του νέου μήνα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα υπάρξει μεταβολή με ισχυρούς νοτιάδες και βροχές με καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας μας. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για την ημέρα της Εθνικής εορτής έως και τη Κυριακή. Μείνετε συντονισμένοι για την ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες…για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου