Παροδικές νεφώσεις και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας στην Αττική τις επόμενες ημέρες - Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

0


  Με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και υψηλές θερμοκρασίες ξεκίνησε η νέα εβδομάδα για την Αττική, με την υγρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας μάλιστα πυκνές, τοπικές, πρωινές ομίχλες που περιόριζαν σημαντικά την ορατότητα. Πάμε να δούμε σε αυτό το σημείο πως αναμένεται να εξελιχθεί το καιρικό σκηνικό στην Αττική τις επόμενες ώρες και ημέρες, αφού όλα δείχνουν πως οι ήπιες, ανοιξιάτικες συνθήκες θα συνεχιστούν. 

  • Σήμερα Τετάρτη (25/10/2023)

Σήμερα, ο καιρός στην Αττική αναμένεται σε γενικές γραμμές νεφελώδης. Λίγα διαστήματα με ηλιοφάνεια δεν θα λείψουν από τον Αττικό ουρανό, όμως για το μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας θα κυριαρχούν οι νεφώσεις. Η θερμοκρασία στο νομό θα παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να αγγίζει τοπικά τους 26-28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, μεταβλητοί, θα πνέουν με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 Μποφόρ.

  • Πέμπτη (26/10/2023)
Αύριο Πέμπτη, το σκηνικό του καιρού στην Αττική δεν φαίνεται να παρουσιάζει ιδιαίτερες διαφορές με αυτό της Τετάρτης, αφού περιμένουμε γενικά νεφελώδη καιρό με τοπικά διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία στο νομό θα παραμένει σε παρόμοια επίπεδα, με τον υδράργυρο τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να αγγίζει τοπικά τους 26-27 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, μεταβλητοί, θα πνέουν με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 Μποφόρ.

Με γενικά βελτιωμένο καιρό φαίνεται πως θα περάσουν οι επόμενες ημέρες της εβδομάδας, με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες παροδικές νεφώσεις και θερμοκρασίες κοντά στους 25-28 βαθμούς Κελσίου. Καλός αναμένεται να είναι σύμφωνα με όλα τα στοιχεία ο καιρός και ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

*Επιμέλεια πρόγνωσης Αττικής: Δημήτρης Ντόβας


> Πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

1)Χαμηλή ορατότητα-Βροχές και καταιγίδες στα Βορειοδυτικά
2)Νοτιάδες στα πελάγη
3)Ο υδράργυρος στα ίδια επίπεδα

Με αυξημένη υγρασία και πολύ πυκνές ομίχλες κυρίως στα παράκτια τμήματα της χώρας ξεκίνησε η χθεσινή μέρα, όπου αργότερα λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας διαλύθηκαν και επικράτησε ηλιοφάνεια. Κάπως έτσι θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα, ωστόσο όμως από σήμερα το βράδυ αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες από τα Βορειοδυτικά, οι οποίες θα μετατοπιστούν και στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από την Πέμπτη με τους νοτιάδες να κάνουν παράλληλα ξανά την εμφάνιση τους στα πελάγη μας. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα βρίσκεται πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.
Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τετάρτη 25/10/2023:
Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις όπου κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές, ενώ από τις πρώτες βραδινές ώρες ένα ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει την Βορειοδυτική Ελλάδα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, την Κέρκυρα, την Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη λόγω σχηματισμού τοπικών ομιχλών, καθώς επίσης λόγω των νότιων ανέμων θα ευνοείται και η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι Νότιοι μέτριοι 4 με 5 και τοπικά στα Βόρεια 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν Ν-ΝΔ 3 με 4 και τοπικά στο Βόρειο πέλαγος 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στα Βόρεια από 09 έως 26°C, στα κεντρικά από 11 έως 29 και τοπικά 30°C, ενώ στα νότια από 14 έως 28°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς.

Για αύριο Πέμπτη 26/10/2023:
Βροχές και καταιγίδες αναμένεται αρχικά να εκδηλωθούν στην Δυτική Ελλάδα, οι οποίες θα συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για  χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο, κυρίως στους νομούς Ηλείας και Αχαΐας, θα είναι κατά τόπους έντονα με το ενδεχόμενο ακόμη και για πλημμύρες, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα Νοτιοδυτικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν αραιές νεφώσεις όπου στα Ανατολικά και Βόρεια θα είναι πιο πυκνές και ίσως δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ μπορεί να πέσουν και κάποιοι όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη λόγω σχηματισμού τοπικών ομιχλών, ενώ επίσης λόγω των νότιων ανέμων θα ευνοείται και η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις ισχυροί 5 με 6 και τοπικά στα Βόρεια έως και 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων 2 με 3 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία παραμένοντας περίπου στα ίδια επίπεδα, στα βόρεια θα κυμανθεί από 10 έως 26°C, στα κεντρικά από 11 έως 28 και τοπικά 29°C και στα νότια από 14 έως 26°C. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς.

Την Παρασκευή σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ίσως σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Δυτική χώρα, ενώ στα υπόλοιπα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει σημαντική μεταβολή, καθώς παράλληλα θα συνεχίσουν να πνέουν οι νοτιάδες σε Αιγαίο και Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, λόγω σχηματισμού τοπικών ομιχλών. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για το επόμενο τριήμερο. Μείνετε συντονισμένοι για την ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες…για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)