Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Παροδικές νεφώσεις και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στην Αττική - Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

0

 

  Με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις έφτασε σιγά σιγά στο τέλος της η δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη για την Αττική, με τις θερμοκρασίες ωστόσο να παρουσιάζουν μικρή πτώση με τη ζακέτα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ να είναι είναι πλέον απαραίτητη. Πάμε να δούμε πως αναμένεται να εξελιχθεί το καιρικό σκηνικό τις επόμενες ημέρες στην Αττική, καθώς όλα δείχνουν πως θα παραμένει σχετικά ήπιο.

Αναλυτικά...

Αύριο Σάββατο (14/10/2023), στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, οι οποίες μάλιστα θα συνοδεύονται και από διαστήματα ηλιοφάνειας. Μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας είναι πιθανότερο να παρατηρούνται στις νοτιότερες περιοχές, ενώ από το απόγευμα ο ουρανός θα είναι πλέον ανοιχτός. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 26-28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση από 2 - 4 Μποφόρ.

Γενικά αίθριος περιμένουμε να είναι ο καιρός στην Αττική τη Κυριακή (15/10/2023), με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών νεφώσεων κατά τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά του Σαββάτου, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 27-29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση από 2 - 4 Μποφόρ.

Με ήπιες συνθήκες (ηλιοφάνεια και λίγες πιθανές νεφώσεις) αναμένεται να ξεκινήσει η νέα εβδομάδα, με τον υδράργυρο ωστόσο να παρουσιάζει μικρή σταδιακή πτώση.

*Επιμέλεια πρόγνωσης για την περιοχή της Αττικής: Δημήτρης Ντόβας


> Η πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

-Ασθενείς βροχές στα Νότια
-Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι στα πελάγη
-Ήπιες θερμοκρασίες για την εποχή

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες και άνοδο της θερμοκρασίας κύλησε η Παρασκευή σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα με εξαίρεση τα νότια και μάλιστα την Κρήτη όπου εκεί εκδηλώθηκαν κάποιες ασθενείς βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά. Κάπως έτσι αναμένεται να κυλήσει και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε γενικές γραμμές, αφού δεν θα λείψουν πάλι ορισμένες τοπικές μπόρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι και μετά. 
Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Σάββατο  14/10/2023:
Αίθριος αναμένεται να είναι ο ουρανός με λίγες αραιές νεφώσεις στην Κεντρική και Νότια χώρα, ενώ στην υπόλοιπη θα κυριαρχεί ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εξαίρεση θα αποτελέσει η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου εκεί υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικά ασθενείς βροχές και μπόρες από το μεσημέρι και μετά οι οποίες θα σταματήσουν σύντομα. Η ορατότητα τις πρωινές και της βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, λόγω σχηματισμού ομίχλης.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο θα πνέουν μέτριοι Β-ΒΔ 3 με 4 και τοπικά 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ΒΔ αρχικά ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ όπου από το απόγευμα θα ενταθούν στα 4 με 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στα νότια από 11 έως 25°C, στα κεντρικά από 10 έως 27°C και στα βόρεια από 09 έως 28°C. Στα νησιά του Αιγαίου θα αγγίξει τους 22 με 23°C.

Για Κυριακή 15/10/2023:
Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας θα κυλήσει και η Κυριακή, με εξαίρεση πάλι τα νότια όπου εκεί ίσως εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στα ορεινά της Κρήτης και κάποιες μπόρες στην Ρόδο, ενώ δεν αποκλείεται επίσης να πέσουν και ορισμένοι όμβροι σε ορεινές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα αυτά θα είναι τοπικού χαρακτήρα, καθώς δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια και ένταση. Η ορατότητα τις πρωινές και της βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, λόγω σχηματισμού ομίχλης κυρίως στη δυτική χώρα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο αρχικά θα είναι ασθενείς 1 με 2 Μποφόρ, ενώ αργότερα προς το απόγευμα θα στραφούν Νότιοι φτάνοντας τα 3 με 4 Μποφόρ, με εξαίρεση το νότιο πέλαγος όπου εκεί θα πνέουν Δυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ.  Στο Ιόνιο θα πνέουν Δυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο νότιο πέλαγος έως 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο λόγω των νοτιάδων, θα κυμανθεί στα νότια 12 έως 26°C, ενώ στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη θα αγγίξει τους 28°C. Παράλληλα στα νησιά του Αιγαίου θα είναι περίπου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Με λίγα φαινόμενα στην Κεντρική και Βόρεια χώρα φαίνεται πως θα ξεκινήσει η επόμενη εβδομάδα, ενώ εκ´ νέου βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη χώρα μας από Τρίτη στα Δυτικά και Βόρεια, οι οποίες δείχνουν να εξασθενούν από τα μέσα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Αυτές ήταν οι καιρικές εξελίξεις. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη ενημέρωση...για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)