Ο καιρός τη νέα εβδομάδα: Ηλιοφάνεια και ήπιες θερμοκρασίες στην Αττική - Πως θα κυλήσει ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

1

Με ηλιοφάνεια, παροδικές νεφώσεις και καλές -για την εποχή- θερμοκρασίες πέρασε το Σαββατοκύριακο στην Αττική, ενώ παράλληλα σε ήπια επίπεδα παρέμεναν και οι βοριάδες που δεν ξεπερνούσαν τοπικά τα 4-5 μποφόρ. 

Παρόμοιο φαίνεται να είναι το καιρικό μοτίβο και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αφού όλα δείχνουν πως παρόλο που μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στο φθινόπωρο, οι συνθήκες θα εξακολουθούν να μας θυμίζουν αρχές καλοκαιριού.

Αναλυτικά,

Αύριο Δευτέρα (02/10/2023), η εβδομάδα φαίνεται να ξεκινάει με αρκετή ηλιοφάνεια για το σύνολο του νομού. Ανάπτυξη παροδικών νεφώσεων μοιάζει να περιμένουμε κατά τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια και δυτικά -κυρίως- τμήματα του νομού, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών ασθενών φαινομένων. Η θερμοκρασία θα παραμένει στα ίδια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, με τον υδράργυρο εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τοπικά τους 28-30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ήπια ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 Μποφόρ.

Βελτιωμένο αναμένεται να είναι το καιρικό σκηνικό και τη Τρίτη (03/10/2023) με γενικά αίθριο καιρό στο σύνολο του νομού. Σε καλά για την εποχή επίπεδα φαίνεται να παραμένει η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τοπικά τους 26-28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι, βόρειας διεύθυνσης, φαίνεται πως θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι, με τις μέγιστες ριπές στα ανατολικά παράκτια να αγγίζουν ακόμα και τα 6-7 Μποφόρ.

Με βελτιωμένο καιρό φαίνεται πως θα φτάσουμε μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα της εβδομάδας, με αρκετή ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και με μείωση στην ένταση των ανέμων.


> Η πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

-Λίγα φαινόμενα στα ηπειρωτικά 
-Πολύ ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο
-Μικρή πτώση θερμοκρασίας 

Οι ισχυροί βοριάδες και οι λίγες βροχές θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει για λίγο μικρή πτώση την Τρίτη, αφού από εκεί και πέρα θα αρχίσει πάλι να ξανανεβαίνει λόγω της εξασθένησης του ανέμου
Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Δευτέρα  02/10/2023:
Αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις θα επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας με εξαίρεση την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά(ίσως και την Αττική)  καθώς και την Κρήτη, όπου εκεί τα νέφη θα πυκνώσουν και θα δώσουν, χωρίς ιδιαίτερη σημασία, λίγες βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά τις μεσημεριανές ώρες. Δεν αποκλείεται επίσης να σημειωθούν και κάποιοι τοπικοί όμβροι στις γύρω ορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας κυρίως χώρας, οι οποίοι θα είναι μικρής έντασης και διάρκειας.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Βόρειοι 6 με 7 και τοπικά στο Νότιο και Ανατολικό θα φτάνουν οι ριπές ακόμη και τα 8 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο ίδιας διεύθυνσης θα είναι ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ, όπου από το απόγευμα στο βόρειο πέλαγος θα ενισχυθούν στα 5 με 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία με τη μέγιστη να μην ξεπερνά αύριο τους 27°C, θα κυμανθεί από 15 έως 27°C στα νότια, στα κεντρικά από 12 έως 27°C και στα βόρεια από 10 έως πάλι 27°C, όπου στις νησιωτικές και στις ορεινές περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για Τρίτη 03/10/2023:
Στο ίδιο περίπου μοτίβο θα κυλήσει και η Τρίτη, αφού ίσως εκδηλωθούν πάλι κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και μάλιστα της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδα και της Πελοποννήσου, ενώ στην Κρήτη θα εντοπίζονται με λίγο μεγαλύτερη ένταση από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες κυρίως σε Χανιά και Ρέθυμνο. Στα υπόλοιπα θα επικρατεί αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο ισχυροί έως θυελλώδεις θα πνέουν Βόρειοι 6 με 7 και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο έως και 8 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν Α-ΝΑ 3 με 4 Μποφόρ όπου από το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα 2 με 3 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, στα νότια θα κυμανθεί περίπου από 13 έως 26°C, στα κεντρικά από 11 έως 24°C  και στα βόρεια από 09 έως 23°C. Στα νησιά του Αιγαίου η μέγιστη δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 22 με 23 βαθμούς, λόγω του ενισχυμένου βοριά που θα επικρατεί στο πέλαγος.

Με εξασθένηση των ανέμων και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει η υπόλοιπη εβδομάδα στη χώρα μας χωρίς να υπάρχουν επίσης ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα.

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία…για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου