⚠️📈 Ανάλυση GFS ensembles για τον καιρό μέχρι και το τέλος του μήνα - Τι να περιμένουμε στην Αττική

0


Μετά από την πολύ δύσκολη έναρξη του Σεπτέμβρη για ολόκληρη τη χώρα, με τις καταστροφικές καταιγίδες να έχουν σαρώσει στο πέρασμα τους σχεδόν τα πάντα, ο υπόλοιπος μήνας φαίνεται να είναι αρκετά ήπιος (τουλάχιστον) για το νομό Αττικής.

Σύμφωνα με το τελευταίο διάγραμμα του  προγνωστικού μοντέλου GFS, μπορούμε να χωρίσουμε τον καιρό των επόμενων ημερών σε 3 φάσεις.


Στην πρώτη φάση, που διανύουμε τώρα, βλέπουμε πως χαρακτηρίζεται από τάση πτώσης της θερμοκρασίας, αλλά και από ξηρασία. Σε αυτό το διάστημα μάλιστα, περιμένουμε ενίσχυση των ανέμων, με ριπές που και πάλι θα αγγίζουν τοπικά τα 7-8 μποφόρ.

Συνεχίζουμε με τη δεύτερη φάση, όπου εδώ παρατηρούμε πως χαρακτηρίζεται από καλοκαιρία, άνοδο της θερμοκρασίας και φυσικά έλλειψη φαινομένων. Στο συγκεκριμένο διάστημα οι άνεμοι θα έχουν εξασθενήσει. 

Με την παραπάνω φάση φαίνεται πως θα φτάσουμε μέχρι και τα μέσα του τρίτου δεκαημέρου του μήνα, με την τρίτη φάση να ξεκινάει αμέσως μετά, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν σε καλά επίπεδα μεν (με αρκετή αβεβαιότητα για αυτό) και με πιθανότητες εκδήλωσης φαινομένων όμως  δε. Παρατηρούμε δηλαδή μια μεγάλη αβεβαιότητα για αυτό το διάστημα.

Μένει να δούμε πως θα μεταβληθούν τα παραπάνω στοιχεία τις αμέσως επόμενες ημέρες. 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)