Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ήρθε ο ''Elias'' που θα φέρει ισχυρά φαινόμενα και στην Αττική - Πότε θα την επηρεάσει (+ χάρτης πρόγνωσης επικινδυνότητας)

1

 

⚠️Με την πρώτη φθινοπωρινή κακοκαιρία φαίνεται πως θα έρθουμε αντιμέτωποι τις επόμενες ώρες στη χώρα μας, με τα κύρια χαρακτηριστικά της να είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, η πτώση της θερμοκρασίας σε φθινοπωρινά επίπεδα και οι τοπικά ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο που δεν αποκλείεται να φτάνουν τοπικά ακόμα και τα 7-8 μποφόρ.

⚠️⛈️👉🏻Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία φαίνεται να εντοπίζονται στην Θεσσαλία, στην κεντρική Στερεά αλλά και στο βόρειο τμήμα της Πελοποννήσου, ενώ βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες φαίνεται πως απασχολήσουν και την Αττική (κυρίως το δυτικό τμήμα της).

📍Αναλυτικά, τα φαινόμενα φαίνεται πως θα απασχολήσουν την Αττική από τα ξημερώματα της Τετάρτης έως και απόγευμα της Πέμπτης, με τον μεγαλύτερο όγκο νερού να πέφτει κυρίως κατά τη διάρκεια της Τετάρτης στα δυτικότερα τμήματα του νόμου, όπως η Μάνδρα, ο Ασπρόπυργος κ.ο.κ..

🌡️Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, όλα δείχνουν πως θα παρουσιάσουν καθοδική πορεία και στην Αττική, με τον υδράργυρο τη Τετάρτη και τη Πέμπτη να μην ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 26-27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές, κυρίως, διευθύνσεις, με μέτρια ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 5-6 μποφόρ.

🌤️Βελτίωση δείχνει να παρουσιάζει ο καιρός τη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, υποχώρηση των φαινομένων και ήπιους, σε γενικές γραμμές, ανέμους.

Παρακάτω θα δείτε τον χάρτη πρόβλεψης επικινδυνότητας καιρικών φαινομένων για τις επόμενες ημέρες



Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.



Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

  1. Σας ευχαριστούμε για την αναλυτική καθημερινή ενημέρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου