Ο καιρός της νέας εβδομάδας: Ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες στην Αττική - Μικρή ενίσχυση των ανέμων τη Δευτέρα και τη Τρίτη

0

 

   Με ηλιοφάνεια, λίγες τοπικές νεφώσεις  και θερμοκρασίες κοντά στους 31 -32 βαθμούς Κελσίου πέρασε το Σαββατοκύριακο για την Αττική, με τοπική ενίσχυση των βοριάδων να παρατηρήθηκε σήμερα Κυριακή κυρίως στις ανατολικές περιοχές του νομού. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, όλα θέλουν την καλοκαιρία να παραμένει και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας, με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες παροδικές νεφώσεις και θερμοκρασίες κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ ενισχυμένοι φαίνεται πως θα παραμένουν οι βοριάδες (κυρίως στις ανατολικές ακτές) με ριπές που δεν αποκλείεται να αγγίζουν τα 5-6 ίσως τοπικά και τα 7 Μποφόρ.

Αναλυτικά,

   Αύριο Δευτέρα (18-9-2023), ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος για το σύνολο του νομού καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση δεν θα ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 28-29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι, με ένταση που δεν αποκλείεται να φτάνει τα 5-6 ίσως και τα 7 Μποφόρ. Ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς αναμένεται να είναι υψηλός.

   Τη Τρίτη (19-9-2023), το σκηνικό του καιρού αναμένεται να μην διαφέρει ιδιαίτερα με αυτό των τελευταίων ημερών, με αρκετή ηλιοφάνεια στο σύνολο του νομού, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα δεν θα ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 29-30 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι, με ένταση που δεν αποκλείεται να φτάνει τα 5-6 ίσως και τα 7 Μποφόρ. Ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς αναμένεται να είναι υψηλός.

  Με καλοκαιρία και πτώση της έντασης των ανέμων φαίνεται πως θα φτάσουμε στα μέσα της νέας εβδομάδας, με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας να περιμένουμε τη Πέμπτη αλλά και τη Παρασκευή. Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός και το Σαββατοκύριακο, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί και τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τοπικά τους 32-33 βαθμούς κελσίου.


Πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

Πανελλαδική πρόγνωση εβδομάδας: Τοπικές βροχές και μπόρες στα ηπειρωτικά - Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο – Θερμοκρασία σε μικρή πτώση


Με φαινόμενα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκινάει η νέα εβδομάδα, αφού αναμένεται να αναπτυχθούν κάποιες νεφώσεις, οι οποίες θα δώσουν τοπικές βροχές στα κεντρικά και μπόρες στα βόρεια ηπειρωτικά απ’ το μεσημέρι. Η θερμοκρασία αρχικά σε μικρή πτώση, αφού οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι με μεγάλη ένταση. 

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Δευτέρα 18/9/2023: Με αίθριο καιρό θα ξεκινήσει η σημερινή ημέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο όμως θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις απ’ το μεσημέρι και μετά, οι οποίες ίσως δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές και μπόρες στα βόρεια ορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, ενώ αργότερα ίσως και στην Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα αυτά δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια, αφού θα σταματήσουν βαθμιαία αργά το απόγευμα. 


Οι άνεμοι βόρειας διεύθυνσης θα πνέουν στο Αιγαίο ισχυροί έως θυελλώδεις φτάνοντας τα 6 με 7 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο πέλαγος τα 8 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν Β-ΒΔ, αλλά με μικρότερη ένταση 3 με 5 μποφόρ. 


Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση, αφού στα νότια θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 16 έως 30 και στα βόρεια από 14 έως 26 βαθμούς, ενώ η μέγιστη δε θα ξεπερνά τους 25 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα της χώρας. 


Για Τρίτη 19/9/2023: Με καλό καιρό σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα θα κυλήσει εκείνη η μέρα, με εξαίρεση την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία όπου θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά απ’ τις μεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα αναμένεται αίθριος με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις.


Οι άνεμοι με την ίδια ένταση θα πνέουν στο Αιγαίο Β-ΒΔ 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ κυρίως στις βόρειες Κυκλάδες, ενώ στο Ιόνιο θα είναι δυτικών διευθύνσεων ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ. 


Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, αφού στα νότια θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 14 έως 29 και τοπικά 30 και στα βόρεια από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 


Περίπου στο ίδιο μοτίβο θα κυλήσει ο καιρός και την υπόλοιπη εβδομάδα, αφού δε θα λείψουν οι τοπικές βροχές και μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση στο Αιγαίο απ’ την Τετάρτη, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν ξανά από την Κυριακή. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάνει τους 31 και τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ στη νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη νέα εβδομάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία… για να είμαστε παντός καιρού.


Με εκτίμηση, 

Μιχάλης Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)