Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις στην Αττική - Ενισχυμένοι οι βοριάδες τη Κυριακή (+Πανελλαδική πρόγνωση)

0

 

  
 Με πολύ καλό καιρό, ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και γενικά εξασθενημένους ανέμους φτάσαμε στα τέλη της εβδομάδας για την Αττική, με όλα τα τελευταία στοιχεία να θέλουν την καλοκαιρία να συνεχίζει και μέσα στο Σαββατοκύριακο, με μόνη διαφορά τους σχετικά ενισχυμένους ανέμους από τη Κυριακή. 

Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά...

   Αύριο Σάββατο (16-9-2023) περιμένουμε το σκηνικό του καιρού να είναι καλό, με αρκετή ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και στο σύνολο σχεδόν του νομού. Πιθανότητα ανάπτυξης αραιών, τοπικών νεφώσεων, περιμένουμε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και νωρίς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 32-33 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 4-5, ίσως τοπικά και 6 Μποφόρ.

  Τη Κυριακή (17-9-2023) φαίνεται πως η μέρα θα ξεκινήσει με λίγες αραιές νεφώσεις σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Οι όποιες νεφώσεις φαίνεται πως θα παραμένουν στον Αττικό ουρανό μέχρι και αργά το απόγευμα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα περιμένουμε και τοπικά διαστήματα ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε τάση πτώσης, δεν θα ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 29-30 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι που θα εξακολουθούν να πνέουν από βόρειες -κυρίως- διευθύνσεις, θα παρουσιάζονται ενισχυμένοι (κυρίως σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής), με ένταση που δεν αποκλείεται να αγγίζει τοπικά τα 6-7 Μποφόρ.

   Με παροδικές νεφώσεις, αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες κοντά στους 28-30 βαθμούς Κελσίου φαίνεται πως θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα για το νομό, ενώ οι άνεμοι αναμένεται να παραμένουν ισχυροί μέχρι και τα μέσα της.

Πανελλαδική πρόγνωση για Σαββατοκύριακο από τον Μιχάλη Τζανακάκη: 

Λίγες βροχές με πιθανότητα καταιγίδων στα ηπειρωτικά - ενίσχυση των ανέμων και μικρή πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Με ασθενείς βροχές και πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αναμένεται να κυλήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη χώρα μας, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στη Βόρεια Ελλάδα τις πρώτες πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα τμήματα θα είναι αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις, ενώ σταδιακή ενίσχυση των ανέμων περιμένουμε απ' το Σάββατο στο Αιγαίο, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση την Κυριακή. 

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Σάββατο 16/9/2023: 
Με αίθριο καιρό θα ξεκινήσει η μέρα με λίγες μόνο νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οι οποίες θα πυκνώσουν απ' τις μεσημβρινές ώρες και ίσως δώσουν κάποιες τοπικές ασθενείς βροχοπτώσεις στα ορεινά της Βόρειας Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, ενώ μεγάλη είναι η πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη οι οποίες θα σταματήσουν προς τις βραδινές ώρες. Προσοχή τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στη Δυτική Ήπειρο και την Μακεδονία εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Βόρειοι εντάσεως 5 με 6 και τοπικά 7 κυρίως στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν Β-ΒΔ ασθενείς έως μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 15 έως 30°C, στα κεντρικά από 18 έως 32 και τοπικά 33°C και στα νότια από 21 έως 30°C.
Στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Για Κυριακή 17/9/2023:
Στο ίδιο περίπου μοτίβο θα κυλήσει από πλευράς φαινομένων και η Κυριακή, με τη διαφορά ότι θα πυκνώσουν πιο νωρίς τα νέφη και θα δώσουν κατά τόπους πιο έντονα  φαινόμενα κυρίως στη Βόρεια Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένεται αίθριος με λίγες νεφώσεις κυρίως στα Ανατολικά προσήνεμα, Κυκλάδες και Κρήτη. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο ενισχυμένοι Βόρειοι 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ κυρίως στις Κυκλάδες και στο Νοτιοανατολικό πέλαγος, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν με μικρότερη ένταση Β-ΒΔ 3 με 4 και τοπικά 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 16 έως 28°C στα βόρεια, ενώ στα κεντρικά και νότια δε θα ξεπερνά τους 29 με 30°C.

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο....για να είμαστε παντός καιρού. 

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)