Αναλυτική πρόγνωση για την Αττική: Έρχεται ισχυρός βοριάς το Σαββατοκύριακο - αρκετή ηλιοφάνεια και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας

1


    Με την κακοκαιρία Daniel να έχει καταλήξει σε τραγωδία για ολόκληρη τη Θεσσαλία, με τις πληγές να μην μπορούν να κλείσουν και με τη λίστα των νεκρών συμπολιτών μας να μεγαλώνει, ήδη σήμερα Παρασκευή ο καιρός παρουσιαζόταν βελτιωμένος στο σύνολο της χώρας. Εμφανώς βελτιωμένο ήταν το καιρικό σκηνικό και στην Αττική, με τον ήλιο να πρωταγωνιστεί στον ουρανό από το μεσημέρι και μετά και με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο. Δεν έχει πολλή ώρα ωστόσο, που -όπως προβλεπόταν- ξεκίνησε να πνέει ισχυρός βοριάς. 

Πάμε να δούμε αναλυτικά πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός μέσα στο Σαββατοκύριακο...

Αρχικά αύριο Σάββατο, ο καιρός περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος για το σύνολο του νομού, με πιθανότητα ανάπτυξης τοπικών νεφώσεων κατά τις πρωινές - μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία σε τάση ανόδου, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 27-29 βαθμούς κελσίου, ενώ ισχυροί θα πνέουν οι βοριάδες, με ένταση που δεν αποκλείεται να φτάνει τοπικά (κυρίως σε όλες τις παραθαλάσσιες, καθώς και σε ορεινές περιοχές) τα 6-7 ίσως ακόμα και 8 μποφόρ.

Παρόμοιο αναμένουμε να είναι το καιρικό σκηνικό και κατά τη διάρκεια της Κυριακής, με τον ήλιο να πρωταγωνιστεί στον Αττικό ουρανό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σε περαιτέρω άνοδο η θερμοκρασία, θα φτάνει εντός του λεκανοπεδίου τους 28-30 βαθμούς κελσίου, ενώ ισχυροί θα πνέουν οι βοριάδες, με ένταση που δεν αποκλείεται να φτάνει τοπικά (κυρίως σε όλες τις παραθαλάσσιες, καθώς και σε ορεινές περιοχές) τα 6-7 ίσως ακόμα και 8 μποφόρ.

Με αρκετή ηλιοφάνεια θα και θερμοκρασίες κοντά στους 29 -30 βαθμούς θα υποδεχτούμε τη νέα εβδομάδα, με τους βοριάδες να παραμένουν ισχυροί μέχρι και τα μέσα της, όπου και θα εξασθενήσουν.


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου