Βελτιωμένος ο καιρός στην Αττική τις επόμενες ημέρες - Άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια - Καλός ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα (Πανελλαδική πρόγνωση)

0

 

    Με αρκετή ηλιοφάνεια και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μπήκε η νέα εβδομάδα για την Αττική, με τον ενισχυμένο βοριά του Σαββατοκύριακου σιγά σιγά να εξασθενεί, ανεβάζοντας έτσι περεταίρω την αίσθηση της θερμοκρασίας. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά πως αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, τόσο για την Αττική όσο και για την υπόλοιπη χώρα, καθώς τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία επιμένουν σε βελτιωμένο καιρό, με αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες κοντά στους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός για την Αττική:

  Αύριο Τετάρτη (13-9-2023) ο καιρός στην Αττική αναμένεται να είναι αίθριος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα αγγίζει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 32 -33 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα εξακολουθούν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εξασθενημένη ένταση, που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 Μποφόρ.

  Βελτιωμένος αναμένεται να είναι ο καιρός και τη Πέμπτη (14-9-2023) στην Αττική, με πολλή ηλιοφάνεια και μικρή πιθανότητα ανάπτυξης τοπικών νεφώσεων κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα βορειότερα τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε παρόμοια επίπεδα με αυτά της Τετάρτης, με τον υδράργυρο εντός του λεκανοπεδίου να αγγίζει τοπικά τους 32-33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι, βόρειοι, θα εξακολουθούν να είναι εξασθενημένοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 Μποφόρ.

   Με τοπικές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας θα κυλήσει η Παρασκευή, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν στα ίδια επίπεδα, ενώ το Σαββατοκύριακο, όλα δείχνουν πως θα έχουμε ηλιοφάνεια, καλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά και πολύ πιο ενισχυμένους βοριάδες...


Η Πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:


Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα - Μικρή εξασθένιση των ανέμων στο Αιγαίο - Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανότητα για μπόρες στα βόρεια την Πέμπτη

Αίθριος ήταν ο καιρός και σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ μικρή εξασθένιση έχει ήδη παρουσιάσει ο άνεμος στο Αιγαίο, αφού δεν ξεπερνά τα 6 με 7 Μποφόρ, με την έντασή του να μειώνεται περεταίρω τις επόμενες 2 ημέρες. Περίπου στο ίδιο μοτίβο αναμένεται να κυλήσει, λοιπόν, το ερχόμενο διήμερο, με πιθανότητα όμως να δημιουργηθούν πρόσκαιρες νεφώσεις απ' το μεσημέρι της Πέμπτης, οι οποίες ίσως δώσουν κάποιες τοπικές μπόρες στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ δεν θα λείψει και η τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά:

Για αύριο Τετάρτη 13/9/2023 καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα με την ένταση του ανέμου στο Αιγαίο να πέφτει στα 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά τα 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς και απ' το μεσημέρι θα πνέουν Δυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 Μποφόρ. Περιορισμένη, επίσης, αναμένεται να είναι η ορατότητα κατά τόπους στη Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η θερμοκρασία στα νότια θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 15 έως 30 και στα βόρεια από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Για Πέμπτη 14/9/2023 γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί στη Δυτική και Βόρεια χώρα. Αραιές νεφώσεις θα υπάρξουν απ' το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, οι οποίες θα πυκνώσουν και ίσως δώσουν κάποιες σύντομες μπόρες στα ορεινά της Μακεδονίας από το απόγευμα. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι αρχικά μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ και ύστερα απ' το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΔ 4 με 5 Μποφόρ κυρίως στο νότιο πέλαγος. 
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο,  θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα νότια, στα κεντρικά από 19 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς και στα βόρεια από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για το επόμενο διήμερο...για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση, 
Τζανακάκης Μιχάλης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)