Πανελλαδική πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή: Σταδιακή βελτίωση - Υποχωρεί η κακοκαιρία Daniel

0

 

   Η κακοκαιρία Daniel φαίνεται πλέον να έχει περάσει αφήνοντας δυστυχώς έως τώρα 6 νεκρούς και πάρα πολλές καταστροφές περιουσιών, αφού δημιουργήθηκαν επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές πόλεις των ανατολικών κυρίως προσήνεμων περιοχών της χώρας μας όπως η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, οι Σποράδες και περισσότερο η Θεσσαλία. Τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να περιοριστούν από σήμερα το μεσημέρι, αφήνοντας κάποιες τοπικές ασθενείς βροχοπτώσεις. 

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

  Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός στη χώρα μας θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιες νεφώσεις να προκαλέσουν τοπικά ασθενείς βροχές στη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη, οι οποίες φαίνεται να σταματούν τελείως απ´ τις μεσημεριανές προς τις απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ο καιρός θα είναι καλός με λίγες μόνο νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στα νότια από 23 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στα Βόρεια από 16 έως 25 βαθμούς, καθώς στα νησιά του Αιγαίου δε θα ξεπερνάει τους 28 με 29 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Β-ΒΑ εντάσεως 6 με 7 και ίσως τοπικά 8 Beaufort κυρίως στο Κάβο Ντόρο και νοτιότερα, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί εντάσεως 2-3 Beaufort.

Αναλυτικά για την περιοχή της Αττικής,

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση στο σύνολο του νομού με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι και μετά η βελτίωση αναμένεται να γενικευτεί. Η θερμοκρασία σε ανοδικές τάσεις θα φτάνει εντός του λεκανοπεδίου τους 26-27 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ενισχυμένη ένταση που θα αγγίζει τοπικά (κυρίως στα ανατολικά παράκτια) τα 6-7 μποφόρ.

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για αύριο Παρασκευή σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα…για να είμαστε παντός καιρού.

Επιμέλεια πανελλαδικής πρόγνωσης: Μιχάλης Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)