Μακροπρόθεσμη πρόγνωση: Ο καιρός τον Αύγουστο - Ξηρός, αλλά θερμοκρασιακά ήπιος (+εικόνες)

2

 

   Μετά από έναν Ιούλιο που θα μείνει στην ιστορία για τους παρατεταμένους καύσωνες, την ξηρασία αλλά και τις πυρκαγιές που έφεραν τεράστια καταστροφή στη χώρα μας, το καλοκαίρι έχει πλέον φτάσει στα μέσα του. Μπροστά μας μένει πλέον ο Αύγουστος, ένας μήνας που σύμφωνα με όλα τα νεότερα στοιχεία, αναμένεται να είναι ήπιος. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά πως φαίνεται να κυλάει ο μήνας τόσο σε επίπεδο θερμοκρασιών, όσο και σε επίπεδο υετού.

Ξεκινώντας από τις πρώτες ημέρες του μήνα, το μαθηματικό μοντέλο ECMWF δείχνει αρχικά ήπιες θερμοκρασίες που δεν υπερβαίνουν σε μεγάλο βαθμό τον μέσο όρο των τελευταίων ετών για το συγκεκριμένο διάστημα.

Παράλληλα, στον επόμενο χάρτη, όλα δείχνουν πως δεν αναμένεται κάποια σημαντική διαφορά στα συνολικά χιλιοστά υετού.


Συνεχίζουμε με το επόμενο διάστημα (7 Αυγούστου - 13 Αυγούστου), όπου σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, αναμένεται να είναι αρκετά ψυχρότερο από το αντίστοιχο διάστημα προηγούμενων ετών. Σε αυτή τη περίοδο θα έχουμε ενίσχυση των βοριάδων, πτώση της θερμοκρασίας και διαστήματα με υγρασία. 

Κάτι αντίστοιχο όμως δεν φαίνεται να μας δείχνει ο χάρτης υετού, αφού όπως μπορείτε να δείτε, δεν παρατηρείται καμία αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ επίσης, δεν παύουν να υπάρχουν και σημεία που ο μέσος υετός είναι χαμηλότερος από αυτόν των προηγουμένων ετών.

Από τα μέσα του μήνα, μέχρι και τα τέλη του, οι θερμοκρασίες φαίνεται πως θα είναι υψηλότερες από τον μέσο όρο, ενώ ο υετός, θα απουσιάζει για αρκετό καιρό ακόμα. 




Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica


Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου